“Παρέλαση” CEO αναμένεται στο Κογκρέσο αφού οι επικεφαλής τεσσάρων τεχνολογικών κολοσσών καλούνται να καταθέσουν ενώπιον του.

Οι CEO των τεσσάρων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ -και του πλανήτη- θα κληθούν να καταθέσουν σύντομα ενώπιον του Κογκρέσου. Οι Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Sundar Pinchai και Tim Cook από τις Amazon, Facebook, Google και Apple αντίστοιχα, θα καταθέσουν ενώπιον αντιμονοπωλιακής αντιπροσωπείας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου στις 27 Ιουλίου και ώρα 12:00 τοπική (19:00 ώρα Ελλάδος).

Θα είναι η πρώτη φορά που και οι τέσσερις ισχυροί άνδρες της τεχνολογίας στις ΗΠΑ θα καταθέσουν όλοι μαζί στο Κογκρέσο, έστω κι αν λόγω των μέτρων εξ αιτίας της Covid-19 κατά πάσα πιθανότητα δε θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο (ενδεχομένως να μην ταξιδέψουν καν στην Ουάσιγκτον). Η Επιτροπή ανακοίνωσε πως η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κανάλι της στο YouTube, με περαιτέρω πληροφορίες να γίνονται γνωστές εν ευθέτω χρόνω.

Η ακρόαση αφορά έρευνα των αντιμονοπωλιακών αρχών σχετικά με το κατά πόσο οι τέσσερις εταιρείες επηρεάζουν τον υγιή ανταγωνισμό. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Jerrold Nadler, η παρουσία των τεσσάρων CEO είναι απαραίτητη για την προσκόμιση επιπλέον στοιχείων που αφορούν την έρευνα.

Από πέρυσι τον Ιούνιο, η Επιτροπή ερευνά την πορεία ενός μικρού αριθμού ψηφιακών πλατφορμών και την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Με δεδομένο τον ρόλο των εταιρειών αυτών στις ζωές των Αμερικανών πολιτών, η παρουσία των CEO τους κρίνεται αναγκαία. Όπως έχουμε τονίσει, η κατάθεσή τους είναι απαραίτητη για εμάς προκειμένου να ολοκληρώσουμε την έρευνά μας.