Η τακτική του Πεκίνου να φιλτράρει το διαδικτυακό περιεχόμενο που μπορούν να δουν οι Κινέζοι χρήστες είναι «εντελώς απαράδεκτη» δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ.

 

Η δήλωση της Βίβιαν Ρέντινγκ κατά την επίσκεψή της στη Σιγκαπούρη έρχεται λίγο μετά την καταγγελία ενός ακτιβιστή στο Τόκιο ότι η κινεζική λογοκρισία γίνεται αυστηρότερη ενόψει των Ολυμπιακών.

 

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την εξέλιξη αυτή κατήγγειλε ο Ζανγκ Γιου, μέλος του κινεζικού παραρτήματος της οργάνωσης συγγραφέων International Pen.

 

«Δηλώνουμε για παράδειγμα στους Κινέζους, και μάλιστα πολύ ξεκάθαρα, ότι το μπλοκάρισμα συγκεκριμένου περιεχομένου στο Διαδίκτυο είναι εντελώς απαράδεκτο» είπε Ρέντινγκ στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Σιγκαπούρης, απαντώντας σε ερώτηση για την ελευθερία της έκφρασης στην Ασία.

 

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί για να να δει κατά πόσο το Πεκίνο θα αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία για ελεύθερη ροή της πληροφορίας» πρόσθεσε.

 

Πάντως η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δηλώσει αισιόδοξη ότι η Κίνα θα κρατήσει την υπόσχεσή της να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να καλύπτουν ελεύθερα τους Αγώνες.

 

Η Βίβιαν Ρέντινγκ βρέθηκε στη Σιγκαπούρη για τα εγκαίνια του Κέντρου Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

 

Source.png Πηγή: in.gr