Η Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας απέσπασε φέτος το βραβείο του ιδρύματος του Bill Gates για τη δημιουργική χρήση της πληροφορικής και της τεχνολογίας, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου δολαρίων!

 

Η βράβευση, που δείχνει τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών αρκεί να υπάρχει θέληση, δόθηκε στην ελληνική βιβλιοθήκη όχι μόνο για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών περισσοτέρων από 180.000 ανθρώπων, αλλά και για μια μοναδική καινοτομία ονόματι «Μαγικά Κουτιά»: πρόκειται για ένα τμήμα της βιβλιοθήκης για παιδιά και εφήβους, το οποίο παρέχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σταθμούς μουσικής, περιοχές παιχνιδιού και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

 

«Η Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει φέρει θετικές αλλαγές στις ζωές των πολλών ανθρώπων που εξυπηρετεί», ανέφερε η διευθύντρια της πρωτοβουλίας Διεθνείς Βιβλιοθήκες του ιδρύματος και έκανε λόγο για «περίτρανη απόδειξη της δύναμης της εφευρετικότητας».

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Ιωάννης Τροχόπουλος, τόνισε: «η Βιβλιοθήκη μας νοιάζεται για το πώς να κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη και όχι απλώς να φιλοξενεί βιβλία και πληροφορίες».

 

Η Microsoft, ως εταίρος του Ιδρύματος, θα παρέχει στη Βιβλιοθήκη δωρεές λογισμικού και προγραμμάτων διδασκαλίας τεχνολογίας.

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι από τις ελάχιστες που πρωτοπορούν στην χώρα μας: ο κατάλογος της ήταν πλήρως αυτοματοποιημένος ήδη από το 1992, το 1996 ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που παρείχε δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και Internet, ενώ το 1997 ήταν η πρώτη βιβλιοθήκη που δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα.

 

Εξυπηρετεί τους 50.000 κατοίκους της Βέροιας και ακόμη 130.000 ανθρώπους της Ημαθίας, έχει συνεργασίες με άλλες ελληνικές βιβλιοθήκες και οργανώσει μαθήματα για την χρήση των κομπιούτερ ακόμα και για άτομα μεγάλης ηλικίας ή μετανάστες.

 

Το 1 εκατομμύριο δολάρια από τον Bill Gates θα δοθεί για την επέκταση της Βιβλιοθήκης και την αναβάθμιση των υποδομών της στον τομέα της πληροφορικής.

 

Source.png Πηγή: express.gr