Το Popular Mechanics δημοσίευσε συγκριτικό τεστ μεταξύ Mac και PC με παρόμοια χαρακτηριστικά και κατέληξε σε ένα αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα: τα συστήματα Mac τρέχουν καλύτερα - ακόμα και αν αντί για το OS X έχουν λειτουργικό σύστημα Vista. Πέρα από τα γνωστά benchmarks, ο Glen Derene υπέβαλε το σύνολο των συστημάτων και σε μια σειρά δοκιμασιών "πραγματικών συνθηκών".

 

O ίδιος εξηγεί τη διαδικασία μετρήσεων ως εξής "Δοκιμάσαμε δύο desktops και δύο laptops –ένα της Apple και ένα 'PC'- και ορίσαμε ένα πάνελ από testers από όλες τις κατηγορίες χρηστών, από experts έως και τελείως αρχάριους. Οι testers έπρεπε να ρυθμίσουν αυτούς τους υπολογιστές σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να τους χρησιμοποιήσουν για καθημερινές εργασίες [Web surfing, δημιουργία εγγράφων, ανέβασμα φωτογραφιών στο Internet, downloading αρχείων και αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών με χρήση του Media Center ή του Front Row].

 

Σε όλες τις κατηγορίες, τα συστήματα της Apple αναδείχθηκαν νικητές. Παραδόξως, όμως, όσον αφορά στην ευχρηστία και την αισθητική του περιβάλλοντος εργασίας, το προβάδισμά τους ήταν μικρό. Στις μετρήσεις επιδόσεων, το OS X αποδείχθηκε περίτρανα πιο ικανό από τα Vista, παρουσιάζοντας μικρότερους χρόνους εκκίνησης και τερματισμού συστήματος, όπως επίσης και καλύτερη απόκριση στην εκκίνηση εφαρμογών. Ωστόσο, ακόμα και τα Vista στα συστήματα Apple [στα οποία εγκαταστάθηκαν με το Boot Camp], έχουν καλύτερες επιδόσεις από ό,τι στα παρόμοια σε τεχνικά χαρακτηριστικά τυπικά PC.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr