Ραγδαία αύξηση έχουν σημειώσει οι χρήστες του διαδικτύου που παρακολουθούν τηλεόραση μέσω του υπολογιστή τους σύμφωνα με στοιχεία της αγγλικής Αρχής Ραδιοτηλεόρασης (Ofcom) και του αμερικανικού κέντρου ερευνών PEW παρουσιάζει η τελευταία διετία.

 

Σύμφωνα με την Ofcom ενώ το 2006 οι κάτοχοι-χρήστες υπολογιστών που παρακολουθούσαν μέσω αυτών βίντεο ήταν 21% το 2008 έφτασαν το 32%.

 

Παράλληλα το ποσοστό των χρηστών που παρακολουθούν τηλεόραση μέσω του διαδικτύου διπλασιάστηκε από το 2006 και έφτασε το 17% στις αρχές του 2008.Η μελέτη του Κέντρου Ερευνών Pew των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσε ότι το 46% των πολιτών που παρακολουθούν ειδήσεις χρησιμοποιούν την τηλεόραση και ότι η μέση ηλικία αυτών των πολιτών είναι 52 χρόνια.Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι "την τελευταία δεκαετία το ακροατήριο των παραδοσιακών πηγών συνεχώς μειώνεται ενώ το ποσοστό των πολιτών που ενημερώνεται online αυξάνεται συνεχώς".

 

Τα στοιχεία αυτά θα επιδράσουν σημαντικά και στα διαφημιστικά έσοδα τα οποία σύμφωνα με την Alcatel-Lucent θα φτάσουν το 1,78 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες το 2011.Η ίδια εταιρεία προβλέπει ότι οι διαδικτυακές τηλεοπτικές υπηρεσίες θα καλύπτουν το 22%-37% της αγγλικής τηλεοπτικής αγοράς.

 

Source.png Πηγή: skai.gr