Το BBC παρουσίασε μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές αφιερωμένες στους υπολογιστές και στο προγραμματισμό, με παιχνίδια και διαγωνισμούς για παιδιά, προκειμένου να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν και να διασκεδάσουν με τις νέες τεχνολογίες.

Τα BBC Children και BBC Learning θα βοηθήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν περισσότερο με τους υπολογιστές, πράγμα που αποτελεί μια κρυφή επιθυμία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς πρόσφατα εισήγαγε το προγραμματισμό και στοιχεία computing στο σύστημα εκπαίδευσης της χώρας.

 

Η προσθήκη των νέων εκπομπών στο BBC συμπίπτει με την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος και περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες στοχεύοντας σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, το BBC Bitesize αποτελείται από οδηγούς σπουδών και κουίζ με περισσότερους από 40 οδηγούς για κινούμενα σχέδια, γραφικά, βίντεο και αλληλεπίδραση.

 

Επίσης, θα υπάρχει και μια νέα εκπομή με τίτλο "Technobabble", σχεδιασμένη για να δώσει στα παιδιά μια γεύση από τις τεχνολογίες του μέλλοντος, αλλά και η σειρά "Nina And The Neurons: Go Digital" για μεγαλύτερα παιδιά. Η εκπομπή "Appsolute Genius" επικεντρώνεται σε ιδιοφυίες, των οποίων οι έξυπνες ιδέες, οι δημιουργίες και οι ανακαλύψεις διαμόρφωσαν το κόσμο των υπολογιστών, του προγραμματισμού και του gaming. Η έναρξη αυτών των προγραμμάτων αναμένεται να γίνει αυτό το φθινόπωρο.

 

Link.png Site: TheNextWeb