Η Κινέζικη εταιρεία MetalFish εμπλούτισε την προϊοντική της γκάμα με το Y2 Fish Tank Chassis, ένα κουτί υπολογιστή με… ενυδρείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tom’s Hardware, ο όγκος του κουτιού συνολικά είναι περίπου 27 λίτρα, με το τμήμα του ενυδρείου να καταλαμβάνει περίπου τα μισά για τις ανάγκες των… χρυσόψαρων που ενδεχομένως θα φιλοξενεί. Το κουτί του υπολογιστή που βρίσκεται στον «κάτω όροφο» είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο πάχους 1,5mm και μπορεί να φιλοξενήσει motherboards τύπου micro-ATX ή mini-ITX.

Μπορεί επίσης να «φιλοξενήσει» μία αποθηκευτική μονάδα 2,5”, δύο ανεμιστήρες 90mm και μία κάρτα γραφικών με μέγιστο μήκος έως 22 εκατοστών (αν και προτείνεται η κάρτα γραφικών να έχει μήκος έως 20 εκατοστά). Επίσης, μπορεί να δεχτεί ψύκτρες για τον επεξεργαστή με μέγιστο ύψος 90mm και τροφοδοτικό τύπου 1U ή Flex ATX. Στο εσωτερικό του κουτιού επίσης υπάρχει φωτισμός RGB που είναι ελεγχόμενος μέσω ενός τηλεχειριστήριου που περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό.

fish tank_2.jpg

Το ενυδρείο στο άνω τμήμα είναι κατασκευασμένο περιμετρικά από γυαλί πάχους 5mm. Αυτό ωστόσο που μεσολαβεί μεταξύ του νερού και της… ζωής που ενδεχομένως φιλοξενεί μακριά από τα ευαίσθητα υποσυστήματα του υπολογιστή στο κάτω τμήμα είναι ένα κομμάτι ακρυλικού πάχους 3mm. Όσον αφορά την αντλία και το σύστημα φιλτραρίσματος του ενυδρείου παίρνουν ισχύ από μία υποδοχή USB του υπολογιστή.

fish tank_1.jpg

Άραγε η θερμότητα από τον υπολογιστή μπορεί να χρησιμεύσει για να διατηρήσει το νερό του ενυδρείου υπό ορισμένη θερμοκρασία ή το νερό στο ενυδρείο μπορεί να αξιοποιηθεί για την ψύξη του επεξεργαστή μέσω κάποιου συνδεδεμένου συστήματος υδρόψυξης; Από ότι φαίνεται… ζητάμε πολλά.

Μην πηγαίνει λοιπόν ο νους σας σε κάτι εξεζητημένο από κατασκευαστικής άποψης ή έστω προχωρημένο και τολμηρό όπως είναι ένας «submerged» υπολογιστής σε ορυκτέλαιο ή έστω η σύνδεση του ενυδρείου με το σύστημα υδρόψυξης του επεξεργαστή. Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του -περίπου το αντίστοιχο των $75 στην Κινέζικη αγορά- η εταιρεία δεν φαίνεται με το Y2 Fish Tank Chassis να επιδίωξε κάτι τέτοιο. Προσφέρει απλώς ένα ενυδρείο και ένα κουτί υπολογιστή σε ένα σύστημα 2-σε-1 και τίποτα περισσότερο.

  • Like 1