Αγαπητοί εραστές της καλής εποχής των home micros της εποχής της όμορφης δεκαετίας του 70 και 80 η αναμονή σχετικά με την επερχόμενη τρίτη μας retrosystem 2012 έκθεση παλαιών υπολογιστών που διοργανώνει το retrovisions.gr forum έλαβε τέλος. Σήμερα σας γνωστοποιούμε το μέρος και την ημερομηνία που θα γίνει η έκθεση μας έτσι ώστε όλοι οι Θεσσαλονικείς αλλά και όλοι οι άνθρωποι που αγάπησαν αυτή την έκθεση να παρευρεθούν και να ζήσουν μαζί με εμάς το απόλυτο ταξίδι πίσω στον χρόνο.

1742c210.jpg

 

 

Σας γνωστοποιούμε επίσημα πλέον πως η τρίτη retrosystem 2012 θα γίνει στο μοναδικό εκθεσιακό κέντρο NOESIS της Θεσσαλονίκης,και η τελική ημερομηνία της έκθεσης μας έχει κλείσει πλέον οριστικά για τις 13 έως 18 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα κρατήσει συνολικά 6 ημέρες. Για όσους τώρα δεν γνωρίζουν το NOESIS σας ενημερώνουμε πως πρόκειται για το καλύτερο εκθεσιακό πάρκο τεχνολογίας στην Ελλάδα,ιδιαίτερα υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μάλιστα ίσως ένα από τα καλύτερα εκθεσιακά κέντρα της Ευρώπης. Το πάρκο τεχνολογίας NOESIS κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε το 2004 με τις ποιο σύγχρονες πινελιές όσο αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι αλλά και το τεχνικό κομμάτι το οποίο αφήνει πολύ πίσω ότι ξέραμε μέχρι τώρα. Οι αίθουσες του NOESIS θυμίζουν χλιδάτες γκαλερί με την ποιότητα να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν χώροι που διαθέτουν υδραυλική υποβοήθηση ώστε να μπορούν να κινούνται τα εκθέματα σε όποιο ύψος θέλει ο διοργανωτής όπως και ιδικές προστατευτικές γυάλες,για προστασία των ιδιαίτερα συλλεκτικών εκθεμάτων. Μαζί με όλα αυτά,έρχεται και ο άριστος χωνευτός φωτισμός με σποτάκια κρυμμένα και μη σε όλους τους εκθεσιακούς χώρος το οποίο συνοδεύει ένα εξαιρετικό σύστημα παραγωγής ήχου με εντοιχισμένα κρυφά μεγάφωνα σε κάθε σημείο.

111110.jpg

 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πανοραμικό φουαγέ του συνεδριακού στον επάνω όροφο (επάνω φώτο) ο οποίος είναι 240 τμ και μπορεί να χωρέσει μέχρι και 200 άτομα ταυτόχρονα. Πρόκειται για ένα χλυδάτο εκθεσιακό μέρος στο οποίο κυριαρχεί το πράσινο διαθλαστικό γυαλί στο πάτωμα,και μια τεράστια γυάλινη πανοραμική οροφή για άμεση διάχυση του ηλιακού φωτός στο εσωτερικό της. Ο χώρος είναι ασφαλώς υπεραρκετός για να χωρέσει όλα μας τα μηχανήματα αλλά και να κάνουμε όλες τις εκδηλώσεις τις οποίες έχουμε σχεδιάσει άνετα και εύκολα. Οι πάγκοι η μάλλον τα ιδικά εκθεσιακά τραπέζια, θα διατεθούν από το ίδιο το NOESIS αλλά και επιπλέον βοήθεια σε ότι άλλο χρειαστούμε, όπως π.χ οθόνες, προντζέκτορες κλπ. Τέλος υπάρχει και το τελικό κερασάκι όλων αυτών των υπηρεσιών, με την διάθεση μερικών πολύ σπάνιων παλαιών υπολογιστών που σίγουρα θα προκαλέσουν αίσθηση σε όλους τους επισκέπτες.

 

Link.png Site: Περισσότερες πληροφορίες