Η εταιρεία κατασκευής αξεσουάρ για gaming, XPG, παρουσίασε το πρωτότυπο ενός mouse στα πλαίσια της έκθεσης CES 2022, το οποίο στο εσωτερικό του ενσωματώνει ένας υψηλής απόδοσης solid-state drive (SSD).

Το XPG Vault Gaming Mouse είναι ένα ενσύρματο ποντίκι USB-C, το οποίο η εταιρεία αποκαλεί «μία βιβλιοθήκη παιχνιδιών στην παλάμη του χεριού σας». Το πρωτότυπο μοντέλο ενσωματώνει έως 1 TB μνήμης flash που «τρέχει» με 985 MB/s. Ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τον αποθηκευτικό χώρο μέσω του λογισμικού gaming της XPG. «To λογισμικό “Gaming Launcher”... υπόσχεται να κάνει βολικά φορητή την βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας, προσθέτοντας ουσιαστικά ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο ενσωμάτωσης με το XPG Prime Software Ecosystem» δηλώνει η εταιρεία.

Κατά τα άλλα, το ποντίκι μοιάζει με έναν τυπικό εκπρόσωπο του… είδους του, αν και για να υποστηρίξει τις παραπάνω ταχύτητες που δηλώνει η XPG, μάλλον απαιτείται ένα αρκετά χοντρό καλώδιο USB-C. Η εταιρεία δεν ανέφερε άλλα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου ποντικιού της (π.χ. dpi, αισθητήρα κ.λπ.).

xpg_peripheral-768x768.jpg

Αν και σίγουρα δεν είναι η χειρότερη ιδέα που έχουμε δει να υλοποιείται, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωτότυπου, εντούτοις δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη πρακτική αξία, πέρα από το να χαρίσει στην εταιρεία κάποιες ημέρες προσοχής και δημοσιότητας στα πλαίσια της έκθεσης CES 2022. Μαζί με το Vault, η εταιρεία θα παρουσιάσει ασύρματη και ενσύρματη έκδοση ενός νέου ποντικιού με την ονομασία Alpha, PCie Gen5 SSD και μνήμη DDR5.

  • Thanks 1