Ένα καινούργιο tablet PC που θα κυκλοφορήσει από γερμανική εταιρεία υπολογιστών επιδιώκει να ανταγωνιστεί ευθέως το iPad, με την υπόσχεση περισσότερων τεχνολογικών καινοτομιών και καλύτερων χαρακτηριστικών, όπως η μεγαλύτερη οθόνη, κάμερα και θύρες USB.

 

Ιθύνοντες της εταιρείας πάντως, δεν θέλουν να επωμιστούν τον βαρύ χαρακτηρισμό του «iPad killer», αλλά ως εναλλακτική στην ήδη δημοφιλή συσκευή της Apple, όπως αποκάλυψαν σε συνέντευξη τύπου. Ο Χέλμουτ Χόφερ Φον Άνκερσχοφεν, γενικός διευθυντής της Neofonie GmbH, τόνισε τον ανοιχτό χαρακτήρα της συσκευής: Δύο θύρες USB θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέουν όλων των ειδών τις συσκευές με το WePad, όπως είναι το όνομα του νέου tablet, από εξωτερικά πληκτρολόγια μέχρι σκληρούς δίσκους και μνήμες flash.

 

Οι χρήστες που θα επιθυμούν να βάλουν μουσική στο WePad δεν θα χρειάζονται κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό, σε αντίθεση με το iPad, για το οποίο είναι υποχρεωτική η χρήση της μουσικής υπηρεσίας iTunes της Apple.

 

Η βασική έκδοση του WePad, που θα διαθέτει Wi-Fi και αποθηκευτικό χώρο 16 Gigabyte, θα κοστίζει 449 ευρώ, ενώ η έκδοση των 32Gb, με σύνδεση 3G, θα κοστίζει 569 ευρώ. «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία σε σχέση με το iPad», επεσήμανε ο Άνκερσχοφεν.

 

Το νέο tablet, που διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών, είναι εφοδιασμένο με επεξεργαστή της Intel και λειτουργικό Linux, που είναι συμβατό με το Android της Google και όλες τις εφαρμογές Flash, την ώρα που το iPad δεν είναι καν συμβατό με την τεχνολογία της Adobe, που χρησιμοποιείται σήμερα από την πλειοψηφία των ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, θα διαθέτει σουίτα εφαρμογών γραφείο, που θα είναι και αυτή ανοιχτού κώδικα.

 

Η Neofonie, μια μικρή εταιρεία με προσωπικό 180 ατόμων με έδρα το Βερολίνο, υποστηρίζει ότι έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του WePad περίπου 20.000 καταναλωτές που σκοπεύουν να προπαραγγείλουν τη συσκευή, από τις 27 Απριλίου. Αν και απέφυγε να δώσει ακριβή προσδιορισμό για τις προσδοκίες πωλήσεων της νέας συσκευής, ο Άνκερσχοφεν υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν πουληθεί δεκάδες χιλιάδες.

 

Το WePad θα κατασκευαστεί από εταιρεία στην Ασία, την οποία όμως η Neofonie αρνείται προς το παρόν να αποκαλύψει. Το WePad παρουσιάζεται ως μια συσκευή που θα επιτρέψει στα μέσα να διαθέσουν συνδρομητικό περιεχόμενο, ενώ η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να προσελκύσει αρκετά μέσα, ειδικά εκείνα που έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για την τιμολογιακή πολιτική και τους περιορισμούς που εφαρμόζει η Apple για το iPad.

 

Η Gruner + Jahr, ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη, έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τη Neofonie, σύμφωνα με την οποία το περιοδικό Stern, η ναυαρχίδα του εκδοτικού οίκου, θα παρέχεται μέσω του WePad. «Είναι το πρώτο περιοδικό, αλλά θα ακολουθήσουν σίγουρα κι άλλα», δήλωσε ο υποδιευθυντής της εταιρείας Τομπάιας Σέικελ.

 

Σε συζητήσεις με τη Neofonie βρίσκεται ακόμη ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος της Γερμανίας, Axel Springer AG, αν και δεν έχει προσδιοριστεί κάποιο πλάνο συνεργασίας, δήλωσε εκπρόσωπος της τελευταίας. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία του ομίλου, Bild, είχε στο παρελθόν αντιμετωπίσει προβλήματα με την εφαρμογή που είχε αναπτύξει για το iPhone, εξαιτίας της λογοκρισίας που ασκεί η Apple σε διάφορες κατηγορίες περιεχομένου.

 

Από τα λεγόμενα των στελεχών της, η Neofonie εμφανίζεται αποφασισμένη να έρθει αντιμέτωπη με τον ανταγωνιστή της στις ΗΠΑ. Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι οθόνες αφής των συσκευών τους όχι μόνο θα εντυπωσιάσουν τους πρώτους χρήστες, αλλά και ότι θα έχουν την απαραίτητη απήχηση στο μέσο χρήστη, σε μια εποχή που η αγορά κατακλύζεται από πληθώρα διαφορετικών συσκευών με δυνατότητες ευρυζωνικής σύνδεσης στο Ίντερνετ.

 

Source.png Πηγή: kathimerini.gr

Picture.png Εικόνα: WePad