Η εταιρεία Digea - Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ, η οποία θα αναλάβει την εκπομπή ψηφιακού σήματος για τους επτά ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη με εκδήλωση στο θέατρο Παλλάς.

 

Σε πρώτη φάση, η εταιρεία θα εκπέμπει ψηφιακό σήμα για τους μετόχους της, δηλαδή τα κανάλια Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, Star και Σκαϊ. Οι μεταδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την προοπτική να έχουν επεκταθεί στις αρχές του 2010 στο 60% του ελληνικού πληθυσμού.

 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2012, οπότε οι αναλογικές εκπομπές θα σταματήσουν οριστικά.

 

«Η πολιτεία θα κάνει ό,τι πρέπει, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά με μαθήματα από τα λάθη του παρελθόντος» δήλωσε στην εκδήλωση της Digea ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλους.

 

Παρόντες ήταν επίσης ο Τηλέμαχος Χυτήρης του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της Digea Κώστας Κιμπουρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαθιός.

 

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη ή αναλογική τηλεόραση συνδεδεμένη με ψηφιακό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει συμπίεση MPEG4/H.264/AVC.

 

Source.png Πηγή: in.gr