Από τις 3.00πμ, ξημερώματα Παρασκευής 18 Ιουνίου, η Digea, η ψηφιακή τηλεόραση είναι γεγονός και στην Αττική μετά από το επιτυχημένο της ντεμπούτο στην Κεντρική Μακεδονία και τον Κορινθιακό κόλπο.

Η ψηφιακή τεχνολογία υπόσχεται άψογη εικόνα και ήχο χωρίς χιόνια ειδικά σε περιοχές που αντιμετώπιζαν χρόνιο πρόβλημα ενώ παρέχει υπηρεσίες όπως EPG το οποίο εμφανίζει πληροφορίες για το τηλεοπτικό πρόγραμμα κάθε καναλιού.

 

Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

 

Το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπει από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί οριστικά από την Αίγινα κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών στα νότια προάστια, θα πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτούν είτε εξωτερικό δέκτη με κόστος από 40€-€100, είτε τηλεόραση με ενσωματωμένο MPEG4 δέκτη. Οι συχνότητες εκπομπής ψηφιακού σήματος για την Αττική είναι οι 46 και 47.

 

Παράλληλα συσκευές όπως dvd εγγραφής και βίντεο οι οποίες διαθέτουν αναλογικό δέκτη, χρειάζονται δικό τους αποκωδικοποιητή προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα να γράφετε διαφορετικό πρόγραμμα στη τηλεόραση από αυτό που παρακολουθείτε.

 

Σύμφωνα με χάρτη που έχει αναρτήσει η εταιρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της (μπλε κομμάτι στη φωτογραφία), οι περιοχές που επηρεάζονται από την διακοπή εκπομπής του κέντρου στην Αίγινα είναι η Άνω Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας, Βουλιαγμένη, Πέραμα και αρκετές περιοχές μέχρι το Σούνιο.

 

Το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που χρησιμοποιούν τα κανάλια της Digea είναι το MPEG4/H.264/AVC, το οποίο θα πρέπει να υποστηρίζει ο αποκωδικοποιητής που θα επιλέξετε ώστε να μπορέσετε να κάνετε λήψη των καναλιών. Υπενθυμίζουμε ότι τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ εκπέμπουν με πρωτόκολλο κωδικοποίησης MPEG2 κάτι που σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνονται ακόμα στα κανάλια της DIGEA.

 

Για (τεχνικές) πληροφορίες σχετικά με την Digea, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνο της εταιρείας στο 14510 (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο 0,63€/λεπτό, από κινητό για όλους τους παρόχους 1,00€/λεπτό) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

Link.png Site: Digea