Το τμήμα ανάπτυξης προϊόντων της Boeing κυκλοφόρησε ένα νέο concept βίντεο, το οποίο παρουσιάζει πως μπορεί να αξιοποιηθεί ο φωτισμός και άλλες τεχνολογίες για τη βελτίωση της καμπίνας των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τον Mike Sinnett, στέλεχος της Boeing, οι δυνατότητες που προσφέρονται είναι αμέτρητες. Παραδείγματος χάρη, οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τις εν λόγω μεθόδους φωτισμού, προκειμένου να προβάλλουν πληροφορίες σχετικές με τον προορισμό του αεροπλάνου.

 

Μάλιστα, αρκετές από τις ιδέες που παρουσιάζονται στο βίντεο είναι απλές και η υλοποίησή τους δεν απαιτεί πολλές αλλαγές στον σχεδιασμό των αεροσκαφών. Αρχικά, οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το ταβάνι της καμπίνας για προβολή εικόνων από το εξωτερικό περιβάλλον του αεροπλάνου.

 

gallery_363048_2550_166133.png

 

Ακόμη, το πίσω μέρος των καθισμάτων θα μπορούσε να ενσωματώνει οθόνη για ψυχαγωγία των επιβατών. Επιπλέον, το βίντεο παρουσιάζει έναν μεγαλύτερο χώρο για την προετοιμασία των ποτών από το προσωπικό του αεροσκάφους, για μεγαλύτερη άνεση. Επίσης, θα μπορούσε να ενσωματωθεί φωτισμός περιμετρικά των καθισμάτων, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να τα διακρίνουν με ευκολία όταν μειώνεται ο φωτισμός της καμπίνας.

 


Το βίντεο παρουσιάζει αρκετές ιδέες αναφορικά με την αξιοποίηση του ταβανιού της καμπίνας. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι η προβολή του νυχτερινού ουρανού και των αστεριών, με τρόπο που θα δίνει την εντύπωση ότι το πάνω μέρος του αεροσκάφους είναι διαφανές. Φυσικά, οι εικόνες που προβάλλονται, θα μεταβάλλονται με βάση την ώρα της ημέρας.

 

gallery_363048_2550_122619.png

 

 

Link.png Site: Gizmodo