Σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ από την εταιρεία Presta και την ιστοσελίδα του Mashable, οι φοιτητές Αμερικάνικων Πανεπιστημίων σήμερα χρησιμοποιούν την τεχνολογία για τις σπουδές τους περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο. Περισσότερο από το 90% των σπουδαστών προτιμά να επικοινωνεί με τους καθηγητές τους με email, ενώ ένα ποσοστό του 73% δηλώνει ότι δε μπορεί να διαβάσει χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο τεχνολογικό προϊόν. Ακόμη 7 στους 10 φοιτητές κρατάνε σημειώσεις στο πληκτρολόγιο αντί του παραδοσιακού τρόπου με χαρτί. Αρκετοί είναι επίσης οι φοιτητές που διαθέτουν συσκευές ereader, ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κάποιου είδους ψηφιακών εργαλείων για τις παρουσιάσεις τους.

 

Παρατηρείται επίσης το γεγονός αρκετοί φοιτητές να παθαίνουν κάποιου είδους εξάρτηση από την τεχνολογία, με το 38% να ελέγχει τουλάχιστον κάθε 10 λεπτά το email του μέσω συσκευών smartphones ή άλλων φορητών συσκευών. Αναφέρεται επίσης ότι το 2009 δαπανήθηκαν πάνω από $13 δισεκατομμύρια δολάρια από φοιτητές για αγορά προϊόντων πληροφορικής.

 

30x7n6s.jpg

 

Επιπλέον οι φοιτητές που σπουδάζουν σε κολέγια είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τους φοιτητές Πανεπιστημίων, παρ όλα αυτά όμως ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το Internet για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πάνω από 12 εκατομμύρια φοιτητές παρακολουθούν τουλάχιστον ένα διαδικτυακό μάθημα τη μέρα, ενώ σε πέντε χρόνια ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 22 εκατομμύρια. Αναλυτές αναφέρουν ότι μέχρι το 2014 περισσότεροι από 3.5 εκατομμύρια φοιτητές θα παρακολουθούν όλα τα μαθήματά τους μέσω του Internet.

 

Picture.png Εικόνα: Infographic για τη χρήση της τεχνολογίας από φοιτητές

Link.png Site: mashable.com