Η τεχνολογία goal-line χρησιμοποιείται ήδη στην Premier League για τον καθορισμό του σκορ και όπως φαίνεται, θα κάνει την εμφάνισή της και στους 2 τελικούς της UEFA. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Champions League και στον τελικό του Europa League.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία με την ονομασία Goal Control τότε, είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 στο παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία. Επιπλέον, τον Ιανουάριο, η UEFA είχε ανακοινώσει ότι η τεχνολογία goal-line θα αξιοποιηθεί και στην επόμενη σεζόν του Champion's League, καθώς και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο του 2016.

 

Η τεχνολογία goal-line αξιοποιεί κάμερες και ηλεκτρομαγνητικές κεραίες, οι οποίες είναι τοποθετημένες στα τέρματα, προκειμένου να στέλνει ειδοποίηση στο ρολόι του διαιτητή, όταν ολόκληρη η μπάλα έχει περάσει τα προκαθορισμένα όρια.

 

Οι έντονες αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων αποφάσεων των διαιτητών, αποτελούν ίσως έναν από τους λόγους που οδήγησαν τη FIFA προς την τεχνολογία goal-line.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Premier League έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία από τη σεζόν 2013-2014.

 

Link.png Site: Engadget