Στις αρχές του έτους, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi, για την καμπάνια της επανεκλογής του είχε χρησιμοποιήσει μια μάλλον ασυνήθιστη μέθοδο προκειμένου να καταφέρει να είναι σε πολλά μέρη ταυτοχρόνως.

Έγινε λοιπόν ένα ολόγραμμα, με τη βοήθεια μίας εταιρείας με την ονομασία NChant3D που μετέδιδε τη πολύωρη ομιλία του σε 53 διαφορετικές περιοχές.

 

Η HologramUSA, μια Αμερικάνικη εταιρεία, έχει αποκτήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτή τη τεχνολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το Bloomberg BusinessWeek, η εταιρεία προσέλαβε ένα λομπίστα στη Ουάσινγκτον προκειμένου να πιέσει τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να κάνουν χρήση του ολογράμματός τους στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές το 2016.

 

Αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε να αναστήσει πολιτικούς Ιδρυτές της Αμερικής που δε βρίσκονται πια εν ζωή, με πιο πρόσφατους τους Ronald Reagan και John F. Kennedy ή θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για τη ταυτόχρονη προβολή τους σε διαφορετικές περιοχές όπως έκανε ο Modi.

 

Η τεχνολογία της HologramUSA είναι μια πιο σύγχρονη εκδοχή ενός παλαιότερου σταδίου ψευδαίσθησης με την ονομασία Pepper's Ghost, το οποίο προέβαλε εικόνες σε ένα διάφανο φύλλο. Στη προκειμένη περίπτωση είναι ένα ελαφρύ φύλλο αντί για μια πλαστική μεμβράνη. Η εταιρεία αδειοδοτήθηκε από τον Uwe Maass, η δουλειά του οποίου βρίσκεται σε προβολές σε μουσεία, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

 

Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία Musion, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν στο φεστιβάλ Coachella, όπου ο αποθανών Tupac Shakur ερμήνευσε στη σκηνή, αλλά και σε παράσταση της Mariah Carey, η οποία προβλήθηκε ταυτόχρονα σε πέντε διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Link.png Site: TheVerge