Οι εταιρείες Dolby και Philips ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός νέου προτύπου τρισδιάστατης απεικόνισης, το οποίο δε θα απαιτεί την ύπαρξη ειδικών γυαλιών 3D ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης. Η συνεργασία έχει ως στόχο να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο πρότυπο το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα αυτή όσο πιο εύκολα και απλά γίνεται για τους χρήστες , και θα έχει την απλή ονομασία Dolby 3D.

 

Οι δύο εταιρείες ευελπιστούν ότι το Dolby 3D θα αξιοποιηθεί από τους κατασκευαστές διαφόρων συσκευών, ενώ αναφέρουν ότι οι κώδικες που χρησιμοποιεί η τεχνολογία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για απεικόνιση 3D χωρίς ειδικά γυαλιά αλλά και με τη χρήση αυτών. Αναφέρεται ακόμη ότι το νέο πρότυπο μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία μετατροπής 2D εικόνας σε τρισδιάστατη, σε πραγματικό χρόνο.

 

3d_pub-580-75.jpg

 

Το Dolby 3D πρότυπο είναι συμβατό με όλων των ειδών τις οθόνες και μέχρι τώρα οι εταιρείες HTC και LG έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να το χρησιμοποιήοσουν όταν αυτό δοθεί στην αγορά. Προς το παρόν η Toshiba έχει κυκλοφορήσει ένα μοντέλο τηλεόρασης χωρίς γυαλιά, την ZL2, η οποία κοστίζει γύρω στα $11.000 δολάρια.

 

Link.png Site: techradar.com