Με μερίδιο 5.1% των συνολικών ψήφων, το κόμμα των Πειρατών στην Ισλανδία καταφέρνει να εκλεγεί, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των Εθνικών Βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στη νησιωτική χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Ξεπερνώντας οριακά το όριο του 5% το οποίο απαιτείται ώστε να εκπροσωπηθεί με 3 βουλευτές, το Κόμμα των Πειρατών της Ισλανδίας είναι το πρώτο αντίστοιχο που καταφέρνει να εκλεχθεί, μέσα από 34 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη επιτυχία για τους "πειρατές" ήταν η εκλογή 2 Ευρωβουλευτών και 45 βουλευτών (κυρίως στη Γερμανία), ποτέ όμως δεν είχε εκπροσώπηση ως ενιαίο κόμμα σε κάποια Βουλή.

 

Ένας από τους κύριους στόχους του νεοκλεγέντος κόμματος είναι η αντίσταση προς την αυξημένη λογοκρισία καθώς και η προστασία της ελευθερίας του λόγου.

 

Με παρουσία μόλις 5 μηνών στο χώρο της πολιτικής, το Ισλανδικό Κόμμα Πειρατών ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 από την ακτιβίστρια Birgitta Jónsdóttir η οποία αποτέλεσε μέρος έρευνας της Αμερικανικής Κυβέρνησης, εξαιτίας των σχέσεων της με την ιστοσελίδα Wikileaks και διαφόρων εγγράφων που δημοσίευσε η τελευταία. Η δημοτικότητα της Birgitta εκτοξεύτηκε όταν πράκτορες του FBI στην Ισλανδία που ερευνούσαν με "χαμηλό προφίλ" τη συγκεκριμένη υπόθεση, εξαναγκάστηκαν τον Αύγουστο του 2011 σε αποχώρηση από τη χώρα.

 

Link.png Site: http://torrentfreak.com/pirate-party-enters-icelands-national-parliament-after-historic-election-win-130428/[/url]']torrentfreak.com