Για όσους δεν το έχουν προλάβει, το GeoCities ήταν μια υπηρεσία στην οποία οι “πρωτόγονοι” του Internet είχαν το δικό τους χώρο για να φιλοξενηθεί η προσωπική τους ιστοσελίδα. Το 1999 το Geocities εξαγοράστηκε από τη Yahoo αριθμώντας ήδη δεκάδες εκατομμύρια χρήστες.

 

Λίγο πριν η Yahoo δώσει οριστικό τέλος στην υπηρεσία το 2009, έγινε μία προσπάθεια αποθήκευσης ολόκληρου του περιεχομένου των χρηστών του GeoCities το οποίο κατέλειξε να διαμοιράζεται μέσω ενός αρχείου torrent μεγέθους 650GB. Το εγχείρημα Deleted City αναλαμβάνει να οπτικοποιήσει το αρχείο αυτό και να “χτίσει” εικονικές γειτονιές αποτελούμενες από τις προσωπικές ιστοσελίδες των χρηστών του GeoCities.

 

deleted-city-geocities.jpg

 

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ηλεκτρονική ανασκαφή των γειτονιών που είχαν δημιουργηθεί στις εποχές του GeoCities, όταν οι χρήστες του πριν δημοσιεύσουν την ιστοσελίδα τους, επέλεγαν την κατάλληλη γειτονιά που θα τη φιλοξενήσει. Οι γειτονιές ανήκαν σε πόλεις που είχαν πραγματικά ονόματα και χωρίζονταν ανά κατηγορία. Για παράδειγμα οι ιστοσελίδες με θεματολογία την πληροφορική φιλοξενούνταν στο SiliconValley, ενώ όσες είχαν θέματα σχετικά με τη διασκέδαση είχαν ως γειτονιά το Hollywood.

 

Ακόμη παραμένει άγνωστο το αν ή πότε θα έχουμε πρόσβαση στις εικονικές γειτονιές του Deleted City, παρ΄όλα αυτά μπορούμε να πάρουμε μία γεύση από αυτό στο video που έχει δημοσιευτεί.

 

[vm]29523075[/vm]

 

Link.png Site: engadget.com

Link.png Site: Deleted City