Το έργο της ψηφιοποίησης του συνόλου της συλλογής της αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η Εθνική Βιβλιοθήκη, μετά τη συνάντηση που είχε το νέο εφορευτικό συμβούλιό της με την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Στόχος, σύμφωνα με την υπουργό είναι το «να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα "φλασάκι”», ενώ η ίδια προανήγγειλε και την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των βιβλιοθηκών της χώρας.

 

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη, για την υλοποίηση του οποίου έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις:

 

  • Την ψηφιοποίηση όλου του υλικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
  • Τη δημιουργία κατάλληλης ψηφιακής υποδομής για τη συλλογή και διατήρηση του ψηφιακού περιεχομένου που παράγεται στην Ελλάδα.
  • Τη δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Καταλόγου και «έξυπνης» μηχανής αναζήτησης του υλικού.
  • Την κατασκευή Ηλεκτρονικής Μονάδας Διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Βιβλιοθηκών.

Νέος πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα είναι ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Source.png Πηγή: ΕΡΤ