Αποφασισμένες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι Apple, Amazon, Google και Microsoft, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ κάνουν στροφή 180 μοιρών, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αλλάξουν στρατηγική, ακόμη και μετά την υπογραφή του εκτελεστικού διατάγματος από τον νέο Αμερικανικό πρόεδρο, το οποίο αίρει μία σειρά από κλιματικούς στόχους που είχε θέσει ο Μπάρακ Ομπάμα.

 

Σε μία κοινή τους ανακοίνωση, που απέστειλαν στο πρακτορείο Bloomberg, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε πως οι δραστικές πολιτικές στον τομέα της καθαρής ενέργειας και του κλίματος, όπως το Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας, μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή από ΑΠΕ και να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα θα στηρίξουν την αμερικανική ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας».

 

Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ βάζει στο «στόχαστρο» το Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας (CPP), το οποίο υποχρέωνε τις επιχειρήσεις παροχής ενέργειας να μειώσουν κατά 32% τις εκπομπές CO2 μέχρι το 2030. Το διάταγμα, το οποίο υπογράφηκε την Τρίτη, αναθέτει στην Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας να ξεκινήσει την αναθεώρηση του CPP.

 

Link.png Site: Verge