Ένα Boeing 737 Max 8 που πρόκειται να παραδοθεί στην Ryanair θα φέρει τα χαρακτηριστικά χρώματα της εταιρείας αλλά όχι και το όνομα του μοντέλου στην άτρακτο του, δίνοντας τροφή σε σενάρια και εικασίες ότι η Boeing και οι αεροπορικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε αλλαγή ονόματος του αεροπλάνου.   

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Internet, δείχνουν το αεροπλάνο στα χαρακτηριστικά χρώματα της Ryanair αλλά την ονομασία 737 Max 8 να έχει αντικατασταθεί από την ονομασία 737-8200 στο ρύγχος. Όπως είναι γνωστό, όλα τα αεροσκάφη του είδους παραμένουν καθηλωμένα σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τις δύο τραγωδίες στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία που στέρησαν την ζωή σε συνολικά 346 ανθρώπους.

Να θυμίσουμε ότι στις 29 Οκτωβρίου πέρυσι, ένα 737 Max 8 με νούμερο PK-LQP που εκτελούσε την πτήση 610 της Lion Air, συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβα, 13 λεπτά μετά την απογείωση του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Soekarno-Hatta της Τζακάρτα, στην Ινδονησία στερώντας την ζωή σε 189 ανθρώπους. Στις 10 Μαρτίου της φετινής χρονιάς, περίπου δηλαδή τέσσερις μήνες μετά, η πτήση 302 της Ethiopian Airlines με ένα παρόμοιο 737 Max 8 με αριθμό ET-AVJ συνετρίβη περίπου έξι λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Addis Ababa στην Αιθιοπία με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους οι 149 επιβάτες και το οκταμελές πλήρωμα.

Η Ryanair έχει παραγγείλει 135 αεροσκάφη 737 Max, και τα πρώτα πέντε πρόκειται να παραδοθούν το Φθινόπωρο. Η αεροπορική εταιρεία έχει παραγγείλει την μεγαλύτερη έκδοση του Max 8 με τις 200 θέσεις, και για αυτό μετονομάστηκε σε 737-8200. Τόσο η Boeing όσο και η Ryanair δεν σχολίασαν ή επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται να μετονομάσουν το μοντέλου του αεροσκάφους. Αρκετοί, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, συμβούλεψαν την Boeing, να μετονομάσει το αεροσκάφος 737 Max, το οποίο είναι το πιο επιτυχημένο για την Boeing, αφού οι παραγγελίες είχαν φτάσει τις 5 χιλιάδες. Πολλές πάντως εταιρείες –μεταξύ των οποίων και η International Airlines Group που διαθέτει τις British Airways και Aer Lingus- αγόρασαν ή θα αγοράσουν τέτοια αεροσκάφη από την Boeing με έκπτωση.

The Guardian

  • Thanks 1