Οι επικεφαλής της Boring Company, Elon Musk και Steve Davis, αποκάλυψαν σε παρουσίαση επιπλέον λεπτομέρειες των σχεδίων τους να φέρουν επαναστατικές αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες του Λος Άντζελες.

Αποκάλυψαν το Loop, το οποίο θα αποτελείται από πλήρως ηλεκτροκίνητους αυτόνομους συρμούς που θα μεταφέρουν πάνω από 16 επιβάτες ανά διαδρομή. Ο Musk εξήγγειλε ότι το Loop θα μεταφέρει τους κατοίκους του L.A. από το κέντρο της πόλης σε κάθε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου LAX, σε οκτώ λεπτά με με κόστος 1 δολάριο. Μεγάλο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στο να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι το εγχείρημα της Boring Company δεν θα προκαλέσει αναστάτωση στις μετακινήσεις του κοινού και δεν θα επιβαρύνει το σύστημα των αυτοκινητόδρομων της πόλης, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη για τα σχέδια αναβάθμισης των μεταφορικών υποδομών του Λος Άντζελες.

Ο Musk δήλωσε ότι το όραμα είναι στο μέλλον το Loop να ενσωματωθεί περισσότερο στην καθημερινότητα της πόλης από το μετρό, αφού είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεγάλων σταθμών στην πόλη, ενώ θα είναι θεωρητικά αποτελεσματικότερο να κτιστούν μικρά «τερματικά» του συστήματος. Ο ίδιος σημείωσε ότι ελπίζει ότι το Loop θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις υπάρχουσες υποδομές δημόσιων μεταφορών.

Η εταιρία θα ξεκινήσει τις εργασίες με ένα τούνελ μήκους 2,7 μιλίων, σε ιδιόκτητη έκταση με ιδιωτικά κεφάλαια. Τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Boring Company συγκέντρωσε 113 εκατ. δολάρια. Όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές, σύμφωνα με τον Musk σε πρώτη φάση οι διαδρομές θα είναι δωρεάν.

Τechcrunch