Τέσσερις εταιρείες-κολοσσοί της Silicon Valey, οι Google, Apple, Intel & Adobe σύμφωνησαν να έλθουν σε συμβιβασμό με μια αγωγή που είχε κατατεθεί εναντίον τους και η οποία ισχυριζόταν πως οι εταιρείες αυτές είχαν προσπαθήσει συντονισμένα να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τους μισθούς των εργαζομένων τους αλλά και να μην προσλαμβάνουν υπαλλήλους που είχαν εργαστεί σε κάποια από τις άλλες τρεις.

Για παράδειγμα η Adobe δεν θα προσελάμβανε κάποιον που είχε εργαστεί σε μια εκ των Apple,Intel και Google κ.ο.κ. Ως αποτέλεσμα της παραπάνω αγωγής, η οποία κατατέθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, οι εταιρείες αυτές θα καταβάλουν συνολικά το ποσό των 324 εκατομμυρίων δολαρίων στους εργαζόμενους που κινήθηκαν νομικά εναντίον τους.

 

Οι ενάγοντες μάλιστα κατέθεσαν στο δικαστήριο και ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του Steve Jobs και του πρώην CEO της Google Eric Schmidt, μέσα στην οποία ο δεύτερος ανέφερε στον Jobs πως θα απέλυε κάποιον από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς προσπαθησε να προσλάβει κάποιο στέλεχος της Apple.

 

Μέχρι στιγμής Google, Apple και Intel δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στην υπόθεση αυτή, ενώ στέλεχος της Adobe δήλωσε πως η εταιρεία δεν παραδέχεται οτι έκανε κάποιο σφάλμα αλλά αποφάσισε να συναινέσει θέλοντας να αποφύγει μελλοντικές δικαστικές διαμάχες που θα είχαν μεγαλύτερο κόστος τόσο χρηματικό όσο και στο κύρος και την εικόνα της.

 

Link.png Site: Neowin