Το NFC Forum, το οποίο αποτελείται από εκατοντάδες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Google, Huawei, Sony, NXP και Qualcomm, δημοσίευσε έναν οδικό χάρτη μέχρι το 2028, ο οποίος περιγράφει τους βασικούς τομείς για το πως θα προωθηθεί η τεχνολογία NFC.

Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει αλλαγές όπως ενίσχυση της εμβέλειας επικοινωνίας, ισχυρότερη ασύρματη φόρτιση για μικροσκοπικές συσκευές όπως ακουστικά και άλλα. Ένα από τα σημεία τριβής της χρήσης της τεχνολογίας NFC είναι η απίστευτα μικρή εμβέλειά της. Για να είναι επιτυχής μια σύνδεση NFC, οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 5 χιλιοστών η μία από την άλλη. Το φόρουμ NFC επιδιώκει να επεκτείνει αυτή την απόσταση "τέσσερις έως έξι φορές" περισσότερο, πράγμα που θα ανέβαζε την απόσταση στα 30 χιλιοστά ή και περισσότερο.

Με την πρόσθετη απόσταση (και την ισχύ), οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη θα μπορούσαν πιο εύκολα να κουνήσουν τις τσάντες τους στους τερματικούς σταθμούς αντί να βγάλουν τα τηλέφωνά τους για μια ανέπαφη πληρωμή. Αντίστοιχα και οι έμποροι θα μπορούν να αγχώνονται λιγότερο για τους πελάτες που θα περιφέρονται με τα smartphones τους γύρω από τα τερματικά πληρωμών αναζητώντας το ακριβές σημείο σύνδεσης. Το NFC Forum επιδιώκει επίσης να αυξήσει την ισχύ ασύρματης φόρτισης από 1W που είναι σήμερα, σε 3W για μεγαλύτερη ευχρηστία. Αν και αυτό είναι πολύ λιγότερο από το μέγιστο των 15W του προτύπου Qi, είναι αρκετό για να αναφέρει το NFC Forum ότι "Η αλλαγή θα φέρει ασύρματη ισχύ και φόρτιση σε νέα και μικρότερα form factors, διαταράσσοντας το βιομηχανικό σχεδιασμό και καθορίζοντας νέες αγορές".

Το NFC (Near Field Communication) είναι μια ασύρματη τεχνολογία μικρής εμβέλειας που επιτρέπει στις συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους όταν βρίσκονται κοντά. Χρησιμοποιείται συνήθως για ανέπαφες πληρωμές, μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών και έλεγχο πρόσβασης. Η τεχνολογία λειτουργεί στην περιοχή συχνοτήτων 13,56 MHz και έχει μέγιστο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων 424 kbps.

  • Like 1