Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχθηκε η Γαλλία και εν όψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 (UEFA Euro 2016), οι αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας θα ειδοποιούνται οι πολίτες σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η εφαρμογή SAIP (Système d’alerte et d’information des populations), η κυκλοφορία της οποίας ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, θα περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με το πως θα μπορούν οι πολίτες (και όχι μόνο) να παραμείνουν ασφαλείς σε ανάλογες περιπτωσεις.

 

Μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος, το οποίο ενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2015 (Μπατακλάν), η εφαρμογή χρησιμοποιεί συστήματα γεωεντοπισμού για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες (ανάλογα με την τοποθεσία του χρήστη), εκδίδοντας προειδοποιήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα - μικρότερα των 15 λεπτών.

 

Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν ειδοποιήσεις για 8 διαφορετικές (γεωγραφικές) περιοχές, σε περίπτωση που επιθυμούν να ελέγξουν την ασφάλεια φίλων και συγγενών τους. Μεγάλο ατού της εφαρμογής είναι και η δυνατότητα διαμοίρασης των ειδοποιήσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων, αφού παρέχει τη δυνατότητα προώθησης των εισερχομένων πληροφοριών.

 

Η SAIP θα κυκλοφορήσει στα Αγγλικά και στα Γαλλικά, θα είναι δωρεάν και θα διατίθεται σε δύο πλατφόρμες, Android και iOS.

 

Link.png Site: TheVerge