Σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κληθεί να αποκαλύψει στοιχεία για Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ή UFΟ, αφού ένας πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει στην κατοχή της "άθικτα και μερικώς άθικτα" εξωγήινα οχήματα.

Ο David Grusch, ο οποίος ηγήθηκε της ανάλυσης των ανεξήγητων ανώμαλων φαινομένων (UAP) σε μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης. Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι πληροφορίες σχετικά με αυτά τα οχήματα αποκρύπτονται παράνομα από το Κογκρέσο και ότι υπέστη αντίποινα από κυβερνητικούς αξιωματούχους όταν παρέδωσε στο Κογκρέσο διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με τα οχήματα.

Ο Τζόναθαν Γκρέι, νυν αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Αεροπορίας και Διαστήματος (Nasic), επιβεβαίωσε την ύπαρξη "εξωτικών υλικών" και πρόσθεσε: "Δεν είμαστε μόνοι". Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μετά από ένα κύμα αξιόπιστων θεάσεων και αναφορών που αναζωπύρωσαν την προσοχή στα εξωγήινα σκάφη και τις πιθανές επισκέψεις τα τελευταία χρόνια. Το 2021, το Πεντάγωνο δημοσίευσε μια έκθεση για τα UAP, η οποία διαπίστωσε περισσότερες από 140 περιπτώσεις συναντήσεων με UAP που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν.

Ο Grusch δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι αμυντικοί εργολάβοι ανακτούσαν θραύσματα μη ανθρώπινων σκαφών, και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρα σκάφη, εδώ και δεκαετίες. Δήλωσε ακόμα στο Debrief ότι η ανάλυση καθόρισε ότι το υλικό αυτό είναι "εξωτικής προέλευσης" - δηλαδή "μη ανθρώπινης νοημοσύνης, είτε εξωγήινης είτε άγνωστης προέλευσης". Ο Γκρέι επιβεβαίωσε τον απολογισμό του Γκρας και δήλωσε: "Το φαινόμενο της μη ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πραγματικό. Δεν είμαστε μόνοι μας".

Αρκετοί από τους πρώην συναδέλφους του Grusch εγγυήθηκαν για τον χαρακτήρα του. Ο Karl E Nell, συνταξιούχος συνταγματάρχης του στρατού, δήλωσε ότι ο Grusch ήταν "υπεράνω πάσης υποψίας". Ο Nick Pope, ο οποίος πέρασε τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ερευνώντας ΑΤΙΑ για το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD), δήλωσε ότι ο απολογισμός των Grusch και Grey για τα εξωγήινα υλικά ήταν "πολύ σημαντικός". Είπε: "Είναι άλλο πράγμα να υπάρχουν ιστορίες στα ιστολόγια συνωμοσίας, αλλά αυτό το πάει στο επόμενο επίπεδο, με πραγματικούς γνώστες να εμφανίζονται".

Οι γνώσεις του Grusch για τα μη ανθρώπινα υλικά και οχήματα βασίστηκαν σε "εκτεταμένες συνεντεύξεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών". Είπε ότι είχε αναφέρει στο Κογκρέσο την ύπαρξη ενός "προγράμματος ανάκτησης υλικών UFO". Το Debrief ανέφερε ότι ο Grusch δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις ανάκτησης σκαφών συνεχίζονται με διάφορα επίπεδα δραστηριότητας και ότι γνωρίζει τα συγκεκριμένα άτομα, νυν και πρώην, που εμπλέκονται.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των τομέων δήλωσε ότι είχε λάβει "αρκετές εκατοντάδες" νέες αναφορές, αλλά καμία απόδειξη μέχρι στιγμής για εξωγήινη ζωή. Η δημοσίευση των ισχυρισμών του Grusch και του Grey έρχεται μετά τη δήλωση μιας επιτροπής που η Nasa ανέθεσε τη διερεύνηση ανεξήγητων ανώμαλων φαινομένων ότι το στίγμα γύρω από την αναφορά συναντήσεων - και η παρενόχληση όσων αναφέρουν συναντήσεις - παρεμποδίζει το έργο της.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος της Nasa δήλωσε: "Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Nasa είναι η αναζήτηση ζωής αλλού στο σύμπαν, αλλά μέχρι στιγμής, η NASA δεν έχει βρει καμία αξιόπιστη απόδειξη εξωγήινης ζωής και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα UAP είναι εξωγήινα". Ο Pope δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας του για τη διερεύνηση UFOs για το Υπουργείο Άμυνας δεν είχε δει καμία αδιάσειστη απόδειξη μη ανθρώπινων σκαφών ή υλικών. Ωστόσο, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Grusch θα πρέπει να θεωρηθούν ως μέρος μιας αυξανόμενης ροής πληροφοριών - και ελπίζουμε αποκαλύψεων - σχετικά με τα UFO.

  • Like 2