Μετά από 151 χρόνια, το Popular Science (PopSci) δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο προς αγορά ως περιοδικό.

Σε δήλωσή της στο The Verge, η διευθύντρια επικοινωνίας του ιδιοκτήτη του PopSci, Recurrent Ventures, αναφέρει ότι η έκδοση πρέπει να "εξελιχθεί" πέρα από το προϊόν του περιοδικού, το οποίο δημοσίευσε το πρώτο του αποκλειστικά ψηφιακό τεύχος το 2021.

Το PopSci, το οποίο καλύπτει μια σειρά θεμάτων σχετικών με τους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της φύσης, δημοσίευσε το πρώτο του τεύχος το 1872. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, με το περιοδικό να μεταβαίνει σε τριμηνιαίο πρόγραμμα κυκλοφορίας το 2018 και να καταργεί εντελώς σχεδόν όλες τις πρόσθετες έντυπες εκδόσεις μετά το 2020.

Σε ανάρτησή της στο LinkedIn, η πρώην συντάκτρια του PopSci, Purbita Saha, σχολίασε τη διακοπή έκδοσης του περιοδικού, δηλώνοντας ότι είναι «εξοργισμένη και σοκαρισμένη που οι ιδιοκτήτες έκλεισαν μια πρωτοπόρο έκδοση που προσαρμόστηκε σε 151 χρόνια αλλαγών στο χώρο, με μια τηλεδιάσκεψη 5 λεπτών».

«Το PopSci είναι ένα φανταστικό brand, και καθώς οι καταναλωτικές τάσεις αλλάζουν είναι σημαντικό να δίνουμε προτεραιότητα σε νέες μορφές», δήλωσε η εκπρόσωπος. «Πιστεύουμε ότι η στρατηγική περιεχομένου πρέπει να εξελιχθεί πέρα από το ψηφιακό περιοδικό».

Εκτός από την εγκατάλειψη της έντυπης έκδοσης, νωρίτερα φέτος το PopSci απέλυσε αρκετούς υπαλλήλους, αφήνοντας γύρω στα 5 στελέχη σύνταξης και μερικούς στην ομάδα πωλήσεων. Ωστόσο, θα συνεχίσει να προσφέρει άρθρα στον ιστότοπό του, καθώς και τη συνδρομητική υπηρεσία PopSci Plus. Παρ' όλα αυτά, η διακοπή κυκλοφορίας του περιοδικού σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

  • Like 5