Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στη ψηφιακή μετάδοση συγκεκριμένων τηλεοπτικών καναλιών του πακέτου της Digea, εξέδωσε μέσω ανακοίνωησης η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε σήμερα στις 9.07 το πρωί και για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ΑLPHΑ, ΑΝΤ1, ΑRΤ, Ε, ΜΕGΑ, STAR και ΣΚΑΪ με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Το πρόβλημα δεν επηρέασε περιφερειακά κανάλια και επιλύθηκε σταδιακά περίπου δύο ώρες μετά.

 

Προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, η EETT ενημερώνει για το χρονικό των αντιδράσεων της, σημειώνοντας παράλληλα ότι ως υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης θα συνεχίζει να ενημερώνει το κοινό και την Πολιτεία.

 

1. 09:30 π.μ.: Επικοινώνησε με την DIGEA και στη συνέχεια ενημέρωσε τα συναρμόδια Υπουργεία για το πρόβλημα αυτό.

2. 10:00 π.μ.: Απέστειλε τεχνικό κλιμάκιο με εμπειρογνώμονες του προσωπικού της για τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου.

3. Ζήτησε με επιστολή της από την DIGEA να παραδοθεί στην ΕΕΤΤ, εντός 24 ωρών, πλήρης έκθεση εξηγήσεων, συνοδευόμενη από τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία που τηρούνται στο κεντρικό σύστημα αναφοράς προβλημάτων (log) και διαχείρισης δικτύου (NMS) της εταιρίας.

 

Link.png Site: EETT