Ενεργοποιήθηκε χθες στο μητρώο ονομάτων χώρου (domain names), η δυνατότητα εκχώρησης ονόματος ιστοσελίδας με κατάληξη .ελ.

Όπως αναφέρει η ΕΕΤΤ, η καταχώρηση ονόματος χώρου με κατάληξη .ελ θα είναι δυνατή για κάθε ενδιαφερόμενο, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ, εφόσον το ζητούμενο όνομα χώρου .ελ δεν είναι ίδιο ή ομόγραφο με ήδη εκχωρημένο όνομα χώρου με κατάληξη .gr. Η ΕΕΤΤ δίνει περίοδο προστασίας τριών μηνών για την προστασία όσων έχουν ήδη domains με κατάληξη .gr προκειμένου να καταχωρήσουν τα αντίστοιχα ονόματα με την κατάληξη .ελ. Στο χρονικό διάστημα αυτό και μέχρι τις 10/10/2018 και ώρα 11:00, θα ισχύσουν οι παρακάτω περιορισμοί:

- Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ το μεταβλητό πεδίο των οποίων είναι ίδιο ακριβώς ή ομόγραφο με το μεταβλητό πεδίο ήδη εκχωρημένων Ονομάτων Χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr εκχωρούνται μόνο στον Καταχωρούμενο/Φορέα του αντίστοιχου Ονόματος Χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr.

- Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ το μεταβλητό πεδίο των οποίων είναι ίδιο ακριβώς ή ομόγραφο με το μεταβλητό πεδίο ήδη εκχωρημένων Ονομάτων Χώρου τρίτου επιπέδου με κατάληξη .gr όπου το δεύτερο επίπεδο είναι μη μεταβλητό και εφόσον δεν υπάρχει εκχωρημένο όνομα χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr με το ίδιο ακριβώς ή ομόγραφο μεταβλητό πεδίο, εκχωρούνται στον Καταχωρούμενο/Φορέα του αντίστοιχου Ονόματος Χώρου τρίτου επιπέδου με κατάληξη .gr που υποβάλει πρώτος δήλωση καταχώρησης.

- Στην περίπτωση που υπάρχουν εκχωρημένα ομόγραφα Ονόματα Χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr σε διαφορετικούς Φορείς, τότε τα αντίστοιχα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ δεν εκχωρούνται.


 

  • Like 1