Στη Φινλανδία απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο προστασίας του καταναλωτή για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού παιχνιδιού, το οποίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διδάσκει στους νεαρούς καταναλωτές τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν, όταν προβαίνουν σε ηλεκτρονικές αγορές.

Τα βραβεία απένειμε η επίτροπος αρμόδια για θέματα Καταναλωτή, Μεγκλένα Κούνεβα ενόψει της ευρωπαϊκής ημέρας του καταναλωτή στις 15 Μαρτίου.

Η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ουγγαρία, η Εσθονία και η Νορβηγία κέρδισαν επίσης βραβεία σε διάφορες ειδικές κατηγορίες για εκστρατείες που διακρίθηκαν για την προώθηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών με καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ο νικητής του ευρωπαϊκού διαγωνισμού επελέγη μεταξύ των καλύτερων εθνικών εκστρατειών, οι οποίες κάλυψαν ποικίλα θέματα, όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, τα δάνεια μέσω SMS, οι ηλεκτρονικές αγορές, οι πληροφορίες για τα τρόφιμα, καθώς και τα παιδιά ως καταναλωτές.

Η Βουλγάρα επίτροπος δήλωσε σχετικά: «Καθώς πλησιάζουμε στην ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας του καταναλωτή, θέλω να στείλω ένα μήνυμα στα 490 εκατομμύρια καταναλωτές της Ευρώπης: «Έχετε ξεκάθαρα δικαιώματα και δεν πρέπει να διστάζετε να τα ασκείτε. Οι καταναλωτές είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς. Οι καταναλωτές είναι εκείνοι που τονώνουν τον ανταγωνισμό. Επομένως, μη φοβάστε να κάνετε ελεύθερα τις επιλογές σας, να αλλάζετε προμηθευτή, να θέτετε ερωτήματα και να ζητάτε έννομη προστασία». Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι στα κράτη μέλη καταβάλλονται τόσο μεγάλες προσπάθειες για την προώθηση αυτού του μηνύματος, όπως δείχνουν αυτές οι εξαιρετικά εντυπωσιακές εκστρατείες».

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr