Έφηβος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακουργήματα και κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση ύστερα από τη σύλληψή του για hacking σε υπολογιστές του σχολείου και την τοποθέητηση κακόβουλου λογισμικού έτσι ώστε να μπορέσει να αλλάξει τους βαθμούς του.

 

Ο 18χρονος Omar Khan, μαθητής λυκείου στο Λύκειο Tesoro στην Καλιφόρνια καταδικάστηκε για 69 διαφορετικά κακουργήματα , μεταξύ αυτών για διάρρηξη, κλοπή ταυτότητας, κακόβουλη χρήση υπολογιστή και απάτη καθώς και για παραποίηση δημόσιου υλικού.

 

Σε περίπτωση που ο Omar Khan καταδικαστεί θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 38 ετών.

 

Ο μαθητής επιχείρησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να εισβάλλει στο σχολείο και να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης των καθηγητών του έτσι ώστε να μπει στο σύστημα και να αλλάξει τους βαθμούς του. Επιπλέον εγκατέστησε στους υπολογιστές των καθηγητών του κακόβουλο λογισμικό έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει τον υπολογιστή τους από απόσταση.

 

Πέρα από τους δικούς του βαθμούς, ο Khan κατηγορείται γιατί προσπάθησε να αλλάξει τους βαθμούς 12 άλλων φοιτητών.

 

Είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο της Πολιτείας αντιμετωπίζει μια παρόμοια περίπτωση. Αν και πάντα υπήρχαν μαθητές που προσπαθούσαν να αντιγράψουν ή να κλέψουν τα θέματα των εξετάσεων, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η τεχνολογία γιʼαυτό το σκοπό.

 

Source.png Πηγή: e-go.gr