2,6 terabytes ιδιωτικών δεδομένων της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά, διέρρευσαν σε δημοσιογράφους. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων που έχουν γίνει ποτέ.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα είχε αρχικά στα χέρια της η Γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ενώ στη συνέχεια απέκτησαν πρόσβαση 370 δημοσιογράφοι από 100 διαφορετικούς οργανισμούς μαζικής ενημέρωσης.

 

Η έρευνα που έγινε με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα έχει ήδη αποκαλύψει ότι 12 εθνικοί ηγέτες, βασιλείς, πρόεδροι και πρωθυπουργοί, χρησιμοποιούν εταιρείες offshore, καθώς και έγγραφα $2 δισεκατομμυρίων, τα οποία συνδέονται με τον Vladimir Putin.

 

Ακόμη, η διαρροή δείχνει ότι στελέχη της FIFA που βρίσκονταν υπό εξέταση, συνδέονται άμεσα με την επιτροπή που πραγματοποιεί την έρευνα. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ υπάρχει και thread στο Reddit που παρουσιάζει νέα ευρήματα.

 

Η Mossack Fonseca είναι η τέταρτη μεγαλύτερη offshore δικηγορική εταιρεία παγκοσμίως, γεγονός που σημαίνει ότι η διαρροή περιλαμβάνει παγκόσμιες πληροφορίες. Ακόμη, περισσότερες από τις μισές Βρετανικές εταιρείες φαίνεται να εμπλέκονται σε offshore δραστηριότητες. Η Mossack Fonseca αρνείται κατηγορίες λανθασμένης πρακτικής.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: Reddit