Ένα ακόμη πλήγμα πρόσθεσε το Wikileaks στις επιχειρήσεις κυβερνο-επιθέσεων της CIA, δημοσιεύοντας αρχεία τα οποία αποκαλύπτουν τρόπους που η υπηρεσία πληροφοριών «καμουφλάριζε» τις επιθέσεις με malware.

Πιο συγκεκριμένα, στον ιστότοπο αναρτήθηκε ο πηγαίος κώδικας του Marble Framework, το οποίο είναι μία σειρά εργαλείων που το Wikileaks ισχυρίζεται πως χρησιμοποιούσε πέρυσι η CIA, για να αποφύγει τον εντοπισμό.

 

Σύμφωνα με τον Jake Williams, ειδικό σε θέματα ασφαλείας από την εταιρεία Rendition InfoSec ο οποίος εξέτασε το υλικό, φαίνεται πως τα αρχεία αντιστοιχούν σε «τεχνικές συσκότισης κώδικα» (Code Obfuscation). Όπως λέει, κάθε χάκερ, από τους ερασιτέχνες μέχρι όσους δρουν με κρατική υποστήριξη, χρησιμοποιεί ιδιαίτερες τεχνικές συσκότισης, όταν αναπτύσσει malware.

 

Τώρα όμως, χάρις στο WikiLeaks, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ορισμένες μέθοδοι της CIA. Επομένως, οι ερευνητές έχουν στα χέρια τους μία πηγή για να καταλάβουν κατά πόσο παλιότερα δείγματα malware έχουν κάποια σχέση με την αμερικανική υπηρεσία.

 

Link.png Site: TechWorld