Στον κυβερνοχώρο αποκαλείται «getting pwned». Αυτό συνέβη στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογικής ασφάλειας HBGary Federal, η οποία προστατεύει την κυβέρνηση των Η.Π.Α. από επιθέσεις χάκερ, όταν προσπάθησε να διεισδύσει στο δίκτυο των διαβόητων χακτιβιστών Anonymous.

 

Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, o Aaron Barr, επικεφαλής της εταιρείας που εδρεύει στη Ουάσινγκτον, δήλωσε πως η HBGary Federal κατάφερε να διεισδύσει επιτυχημένα στη μυστηριώδη κοινότητα, η οποία βρίσκεται πίσω από μια σειρά πρόσφατων διαδικτυακών διαδηλώσεων υπέρ του WikiLeaks.

 

Η εκδίκηση των Anonymous ήταν άμεση και σκληρή. Χρησιμοποιώντας τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές χάκινγκ, η ομάδα «βεβήλωσε» την ιστοσελίδα της εταιρείας, έφραξε στο δίκτυο μηνυμάτων με 60.000 email, ενώ διέρρηξε τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Barr στο Twitter, δημοσιεύοντας προσβλητικά μηνύματα και υποτιθέμενες προσωπικές πληροφορίες του «θύματος».

 

Ο όρος «pwned» προέρχεται από την κοινότητα των online gamers, και χρησιμοποιείται όταν κάποιος ελέγχεται απόλυτα από κάποιον άλλον, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Τους τελευταίους μήνες, οι Anonymous έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη για τις ψηφιακές τους επιθέσεις, που προκαλούν το χάος σε κυβερνητικούς και εταιρικούς ιστότοπους, οι οποίοι πολεμούν το WikiLeaks.

 

Οι επιθέσεις σε εταιρείες που αρνούνται τις υπηρεσίες τους, όπως το PayPal, η Mastercard και η Visa, οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές σε εντατικές έρευνες και συλλήψεις στη Βρετανία, την Ολλανδία και τις Η.Π.Α., ενώ έχουν επιστρατευτεί ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας για να ξεσκεπάσουν τους εγκέφαλους της οργάνωσης.

 

Ο Aaron Barr υποστήριξε ότι οι έρευνες στο chat room των Anonymous, αποκάλυψαν πως η ομάδα αποτελείται από έναν πυρήνα 30 ατόμων, μαζί με άλλους 10, οι οποίοι «είναι οι πιο έμπειροι και συντονίζουν τις περισσότερες αποφάσεις». Οι Anonymous έχουν περιγράψει την ομάδα τους, ως μία αναρχική δημοκρατική κολεκτίβα δίχως ηγεσία.

 

Το μήνυμα που άφησαν στην αρχική σελίδα της HBGary, έγραφε: «Νομίζετε πως βρήκατε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των ‘κεφαλιών’ των Anonymous; Δεν βρήκατε τίποτα. Νομίζεται πως οι Anonymous έχουν κάποιον ιδρυτή και μερικούς συνιδρυτές; Λάθος».

 

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της HBGary, Greg Hoglund, υποσχέθηκε να πάρει τη δική του εκδίκηση: «Δεν ενόχλησαν οποιαδήποτε εταιρεία. Εμείς προστατεύουμε την κυβέρνηση των Η.Π.Α. από τους χάκερ. Δε θα μπορούσαν να βρουν χειρότερη εταιρεία για να ενοχλήσουν».

 

Source.png Πηγή: tvxs.gr

 

Περισσότερα:

Link.png Site: (Virtually) face to face: how Aaron Barr revealed himself to Anonymous

Link.png Site: How one man tracked down Anonymous—and paid a heavy price

 

:-)