Hackers που σχετίζονται με την Κινεζική κυβέρνηση, απέκτησαν πρόσβαση σε συστήματα εργολάβου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, κλέβοντας δεδομένα που έχουν σχέση με τον υποβρύχιο πόλεμο.

Σύμφωνα με την Washington Post, στα δεδομένα που υπεκλάπησαν περιλαμβάνονται μυστικά σχέδια για δημιουργία ενός νέου πυραύλου που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί σε αμερικανικά υποβρύχια μέχρι το 2020.  Ο εργολάβος συνεργαζόταν με το Ναυτικό Κέντρο Υποβρύχιου Πολέμου, έναν οργανισμό έρευνας και ανάπτυξης με έδρα το Newport, που ασχολείται με υποβρύχια και τον οπλισμό τους. Οι Κινέζοι hackers απέκτησαν πρόσβαση στα συστήματα του εργολάβου τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, υποκλέπτοντας συνολικά 614GB δεδομένων που περιλαμβάνουν σήματα, δεδομένα αισθητήρων κρυπτογραφικές πληροφορίες, καθώς και τη βιβλιοθήκη ηλεκτρονικού πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού, ένα σχέδιο γνωστό και ως Sea Dragon.

Γύρω από το τελευταίο υπάρχει πέπλο μυστηρίου, με τη μοναδική πληροφορία που έχει ποτέ ανακοινώσει ποτέ το Υπουργείο Αμύνης των Η.Π.Α, να αναφέρει ότι αυτό θα ενσωματώσει ένα υπάρχον σύστημα οπλισμού με μια υπάρχουσα πλατφόρμα του Ναυτικού. Τα δεδομένα ήταν ιδιαιτέρως ευαίσθητα παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκαν σε μη απόρρητο και δηλωμένο δίκτυο του εργολάβου και με τη συγκέντρωση τους μπορούν να θεωρηθούν απόρρητα ανέφεραν πηγές στη Washington Post. 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ερευνά σύμφωνα με πληροφορίες την κακόβουλη πρόσβαση με τη βοήθεια του FBI.

Engadget

  • Like 2