Ίσως φαίνεται περισσότερο αλλά μόλις ένα χρόνο πριν, η Google αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, παρουσιάζοντας το πρώτο της android tablet, το οποίο αποτελούσε μέρος της σειράς Nexus η οποία διαθέτει το πλεονέκτημα να λαμβάνει πρώτη τις νέες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας.

Μέχρι και εκείνη την ημέρα της παρουσίασης του Nexus 7, η πλατφόρμα του Android αν και σάρωνε στα smartphones, η παρουσία του στα tablets μπορούσε να κριθεί αναιμική στην καλύτερη περίπτωση. Ο λόγος δεν ήταν η έλλειψη επιλογής android tablets στην αγορά, αλλά μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητα τους δεν ήταν η καλύτερη ενώ η τιμή των επωνύμων λύσεων δεν αποτελούσε παράγοντα για να τα προτιμήσει η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου έναντι του iPad.

Με την ανακοίνωση και την κυκλοφορία του Nexus 7 το οποίο είχε κατασκευάσει η Asus, η Google κατάφερε να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον κυρίως για την πολύ ανταγωνιστική τιμή (η μισή του πιο φθηνού iPad μέχρι εκείνη την ημέρα) σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά κυρίως να κάνει σαφές ότι τα tablets με οθόνη μικρότερα των 8’ ιντσών έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα με μεγάλο όπλο τους την φορητότητα.

 

 

Ένα χρόνο μετά, η Google και η Asus ανανεώνουν τη συνεργασία τους και παρουσιάζουν το διάδοχο του πιο επιτυχημένου android tablet, αφήνοντας ίδια την ονομασία του, αλλάζοντας όμως σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/reviews/_/smartphones/google-nexus-7-2013-r188[/url]']Διαβάστε την πλήρη παρουσίαση του Google Nexus 7 (2013)