Είχαμε πολύ καιρό να δούμε ένα τέτοιο “κομμάτι” από την Intel. Θυμάστε εποχές Pentium III 450; Katmai και Slot 1 (SECC2); Σωστά θυμάστε κάποιοι!

Εκείνη την εποχή, ο συγκεκριμένος Pentium (όλοι έψαχναν να βρουν το μοντέλο SL53D που "έπιανε" τα 600MHz) ήταν από τους ταχύτερους επεξεργαστές της εποχής –δεν ξεχνάω βεβαίως και τον Athlon, που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε Slot Α, και με τον οποίο η AMD ξεκίνησε να αποτελεί φόβητρο για την μεγάλη αντίπαλο της- αλλά η Intel, κυκλοφόρησε τον Celeron 300A, ένα πολύ φθηνότερο συγκριτικά chip, που ταίριαζε στο ίδιο slot, ήταν σημαντικά φθηνότερο αλλά μπορούσε να υπερχρονιστεί έως και κατά 50%, με αποτέλεσμα τα κέρδη στην απόδοση να είναι εξαιρετικά, πάντα με βάση το κόστος.

 

 

Ο Pentium G3258 Anniversary Edition μας θύμισε αυτές τις πολύ ωραίες εποχές που ακόμα και για τη ψύξη έπρεπε να αυτοσχεδιάσουμε! Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και σχεδόν… χύμα, το συγκεκριμένο chip μας έδωσε ένα ωραίο “44%”, και για τα λεφτά του -€69.90- αυτό είναι κάτι το εξαιρετικό.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Intel Pentium G3258 Anniversary Edition