Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPhone SE, η Apple ρίχνει και πάλι το μοντέλο στη μάχη της αγοράς.

Τα μόνα που έχουν μείνει ίδια από τότε βέβαια είναι το όνομα και το κόνσεπτ ενός πιο προσιτού και μικρότερου σε διαστάσεις iPhone -όλα τα άλλα έχουν ανανεωθεί. Το iPhone SE 2ης γενιάς, iPhone SE 2020 ή iPhone SE σκέτο λοιπόν, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση που λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών του σήμερα, φαντάζει δελεαστικότερη από τους προκατόχους της.

Η περίπτωση του iPhone SE είναι έτσι κι αλλιώς ιδιάζουσα αφού πρόκειται για μία συσκευή που συνδυάζει στοιχεία από δύο διαφορετικές γενιές και μοντέλα iPhone. Σε συνδυασμό δε με την -τηρουμένων των αναλογιών- προσιτή τιμή της, έρχεται να συνθέσει μία επένδυση με διευρυμένο χρονικό ορίζοντα, αξίζοντας απόλυτα τον χαρακτηρισμό “future-proof”. Η μικρότερου μεγέθους οθόνη του, τέλος, καθιστά το iPhone SE ιδανικό και για όσους αναζητούν μία πιο συμπαγή λύση.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα όσα έχει να προσφέρει το smartphone της Apple.

Το iPhone SE υιοθετεί το design του iPhone 8. Δεν είναι απλά παρόμοιο με εκείνο αλλά εντελώς το ίδιο. Ως εκ τούτου μιλάμε για μία συσκευή με στρογγυλεμένες γωνίες, διαστάσεις 138,4 x 67,3 x 7,3 χιλιοστά και βάρος 148 γραμμαρίων που σχεδιαστικά τουλάχιστον μοιάζει να έχει έρθει από μια άλλη εποχή -περί τα τέσσερα-πέντε χρόνια πριν. Συγκεκριμένα από το 2014 όταν η Apple παρουσίασε το iPhone 6 και το οποίο διατήρησε με ελάχιστες αλλαγές στην επικαιρότητα για 4 γενιές, με το IPhone 6s, iPhone 7 και iPhone 8. Πιστεύαμε ότι μετά το iPhone 8 είχε έρθει η ώρα να τοποθετηθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με την Apple όμως να μας διαψεύδει.

Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 1
  • Thanks 5