Είναι μικρόβιο που, άπαξ και το «κολλήσεις», δύσκολα σε αφήνει.

Μιλάμε για την ιδέα του smart home και τον εύκολο και οικονομικό τρόπο που μπορεί πλέον ο καθένας να δημιουργήσει έξυπνα σενάρια ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι του. Στο review αυτό δοκιμάζουμε μια από τις καλύτερες προτάσεις στην ελληνική αγορά, αυτή της Aqara, με την εταιρεία να διαθέτει μια σειρά από έξυπνα προιόντα τα οποία καλύπτουν πολλές από τις ανάγκες ενός έξυπνου σπιτιού, συμβατά με τις κορυφαίες πλατφόρμες έξυπνου σπιτιού, όπως αυτή του HomeKit και της Google (Home).

Εμείς λάβαμε τα Aqara Hub M2, Cube T1 Pro, Camera Hub G2H Pro και μια συλλογή από αισθητήρες (κίνησης, διαρροής νερού κλπ). Στο κείμενο που ακολουθεί θα αναφερθούμε σε όλα τα παραπάνω και την εμπειρία μας, έχοντας χρησιμοποιήσει το οικοσύστημα στο σπίτι.

Πρώτη συσκευή είναι η «καρδιά» του οικοσυστήματος, το Aqara Hub M2. Είναι η μία από τις δύο  συσκευές μαύρου χρώματος από όσες θα αναλυθούν στο κείμενο, αποτελώντας τον «εγκέφαλο» του συστήματος και πρέπει να ξεχωρίζει αφού η άλλη τοποθετείται εκτός σπιτιού (Smart Video Doorbell). Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός είναι απλός και απέριττος, με τη συσκευή να είναι επίπεδη και στρογγυλή στην κορυφή, με κυρτές πλευρές που καταλήγουν στην βάση.

image.jpeg

Επάνω εντοπίζεται μόνο το λογότυπο της Aqara, χαραγμένο στο ματ πλαστικό, ενώ το κυρίως σώμα είναι γυαλιστερό μαύρο. Μπροστά βρίσκεται ένα κουμπί σύζευξης συνοδευόμενο από μια μικρή ένδειξη LED. Στην πίσω πλευρά βρίσκονται υποδοχές Ethernet, USB-A και micro-USB. Η τελευταία χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία με βάση το καλώδιο που υπάρχει στη συσκευασία αλλά χωρίς τον παρεχόμενο αντάπτορα πρίζας ενώ η USB-A χρησιμοποιείται μόνο για σύνδεση σε διαγνωστικό. Η θύρα micro-USB θα μπορούσε να ήταν USB-C χάριν ευκολίας, και έτσι θα χρειαστεί να βρείτε ένα USB-A αντάπτορα πρίζας για να συνδέσετε το καλώδιο εκτός και αν έχετε ήδη κάποιο περισσευούμενο micro-USB φορτιστή εύκαιρο. Στο κάτω μέρος θα δούμε πολλαπλές τρυπούλες κι αυτό διότι από εκεί βγαίνει ο ήχος του ενσωματωμένου ηχείου.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 3