Gaming σε laptop: τόσα πολλά άστρα πρέπει να ευθυγραμμιστούν για να πετύχει η συνταγή, που δεν βλέπουμε πολύ συχνά κάτι εξαιρετικά μοναδικό.

Το ASUS ROG Strix Scar 17, η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της ASUS στην κατηγορία, έρχεται υποσχόμενο πολλά. Με τον νεότερης τεχνολογίας AMD Ryzen 9 μέσα του, όπως κι ένα κάρο άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, τραβάει τα βλέμματα.

Έφτασε στα χέρια μας, παίξαμε και παραθέτουμε την άποψή μας.

Το design του ASUS ROG Strix Scar 17 είναι γνώριμο. Μαύρο μεταλλικό σασί, το (φωτιζόμενο) λογότυπο ROG στο κάλυμμα της οθόνης με μια διαγώνια γραμμή που «σκίζει» στα δύο το κάλυμμα. Η γραμμή εκτείνεται και στον λαιμό της οθόνης, όπου υπάρχει διχρωμία – το μεγαλύτερο μέρος είναι μαύρο, όμως περίπου το ¼ είναι ασημένιο με μεγάλα ανάγλυφα γράμματα “ROG”. Στην κάτω πλευρά, ένα τόξο από τη μέση και προς τον χρήστη είναι επίσης φωτιζόμενο με ρυθμιζόμενα RGB LED, τα οποία φωτίζουν προς τα κάτω. Αυτό που δεν είναι ρυθμιζόμενο, είναι το λογότυπο, το οποίο απλώς ανάβει πάντοτε, κάτι που δεν είναι πάντα ιδανικό στο σπίτι.

image.jpeg.3ef42f538e5505bd796ee9cfc5fc4af1.jpeg

Ως 17άρι laptop, αναμενόμενα έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις και βάρος. Συγκεκριμένα, φτάνει περίπου τα 3 κιλά (2.94kg) με διαστάσεις 39.5x28.2x2.83cm. Στην πίσω πλευρά θα βρούμε γρίλιες εξαερισμού και μερικές θύρες: 2x USB Type-C 3.2 Gen 2, 2.5G LAN, HDMI 2.1 και υποδοχή για τον φορτιστή των 330W. Αριστερά υπάρχουν πάλι γρίλιες εξαερισμού και πιο κοντά στο κέντρο, δύο θύρες USB-A 3.2 Gen 1 και μια θύρα ακουστικών 3.5mm. Η δεξιά πλευρά είναι καθαρή, πλην ενός ακόμη κομματιού με γρίλιες. Κάτω, το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται  από γρίλιες εξαερισμού, οπότε είναι προτιμότερο να τοποθετείται κάπου όπου δεν θα φράζουν οι τρύπες. 

Ανοίγοντας το laptop, βλέπουμε το μεγάλο touchpad (130 x 77mm) ελαφρώς πιο αριστερά από το κέντρο. Το πληκτρολόγιο που βρίσκεται από επάνω είναι πλήρους μεγέθους με NumPad και προφίλ 2mm. Είναι άνετο για πληκτρολόγηση, αθόρυβο και άμεσο, ενώ πέραν του NumPad περιλαμβάνει και πέντε προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Στη χρήση, το πληκτρολόγιο ήταν άψογο και άμεσο, όμως θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερα τα βελάκια – υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος εκεί, δεν εξηγείται να είναι τόσο μικρά. Κάτω από το πληκτρολόγιο υπάρχει φωτισμός RGB ανά πλήκτρο, με επιλογή ανάμεσα σε στατικό χρώμα ή 12 εφέ. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής φωτισμού ανά πλήκτρο ή ανά ομάδες πλήκτρων, κάτι που θα θέλαμε ενώ στα μείον είναι και η ευκολία με την οποία μπορούμε να αφήσουμε δαχτυλιές.

Διαβάστε ολόκληρο το Review

 

  • Like 2