Πιστή στο ετήσιο «ραντεβού» της, η ASUS παρουσίασε και φέτος την ανανεωμένη της σειρά Zenbook η οποία απευθύνεται στο κοινό που αναζητά ένα ικανό και συμπαγές all-arounder.

Αφήνοντας στην άκρη το DUO, το μοντέλο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνο στις 14 ίντσες. Το Zenbook 14 OLED UX3405MA (διαθέσιμο για αγορά εδώ), ένα laptop που συνδυάζει την αυξημένη φορητότητα με τα ισχυρά χαρακτηριστικά λοιπόν έφτασε στην κατοχή μας και θελήσαμε να δούμε κατά πόσο ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας αλλά και το ποσό που θα κληθεί κάποιος να δώσει γι’ αυτό (γύρω στα 1399€).

Το Zenbook 14 OLED είναι ένα αρκετά συμμαζεμένο σύστημα. Οι διαστάσεις του είναι 312,42 x 220,05 x 14,9 χιλ. ενώ το βάρος του κυμαίνεται κάπου ανάμεσα σε 1,2 και 1,3 κιλά, στοιχεία που του δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με το προσφάτως ανακοινωθέν XPS 14 της Dell και MacBook Air.

image.jpeg.9d2ee6615f0e1cc802950f475705d622.jpeg

Η ASUS έχει υιοθετήσει και εδώ τη μίνιμαλ αισθητική που έχουμε δει και σε άλλες σειρές της, με το καπάκι να φέρει μία αφηρημένη εκδοχή του μονογράμματός της και να μας ταλαιπωρεί λίγο με τις δακτυλιές. Το laptop διατίθεται σε δύο αποχρώσεις, ασημί και σκούρο μπλε ενώ οι αλουμινένιες επιφάνειές του αφήνουν απολαυστική αίσθηση στην αφή, απόρροια της επεξεργασίας ανοδίωσης που έχει υποστεί. Ανοίγοντας το κάλυμμα, το κάτω του τμήμα προεξέχει ελαφρώς της βάσης του συστήματος, ανασηκώνοντάς την, επιτυγχάνοντας έτσι μία πιο εργονομική κλίση και βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας από το εσωτερικό του.

Από πλευράς θυρών, εν αντιθέσει με τη «μόδα» της εποχής που θέλει τους κατασκευαστές να εξοπλίζουν τα laptops με μερικές USB Type-C Thunderbolt, αναγκάζοντας τους χρήστες να βασιστούν σε μετατροπείς και docks, η ASUS «προίκισε» το Zenbook 14 OLED με πληθώρα θυρών και συγκεκριμένα δύο USB Type-C Thunderbolt 4 (με υποστήριξη Power Delivery και DisplayPort), μία USB 3.2 1ης γενιάς Type-A, μία HDMI 2.1 πλήρους μεγέθους και σύνθετη θύρα ήχου 3,5 χιλ. Τη στιβαρή κατασκευή έρχεται να ολοκληρώσει, τέλος, η προστασία οθόνης Corning Gorilla Glass NBT.

Διαβάστε ολόκληρο το review