Η εταιρεία be quiet! έγινε γνωστή πρώτα για τα τροφοδοτικά της, τα οποία έφεραν τεχνολογίες μετριασμού του παραγόμενου θορύβου.

Αργότερα επέκτεινε την προϊοντική της γκάμα προσφέροντας ποιοτικές λύσεις ψύξης και κουτιά για υπολογιστές, όλα τους με χαρακτηριστικά μείωσης του παραγόμενου θορύβου. Τα τροφοδοτικά της be quiet! κατασκευάζονται αξιοποιώντας πλατφόρμες τρίτων κατασκευαστών βάσει των προδιαγραφών που έχει θέσει η Γερμανική εταιρεία.

Πρόσφατα, και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση CES 2023, η εταιρεία be quiet! ανακοίνωσε αρκετά νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων νέων τροφοδοτικών που ακολουθούν τις προδιαγραφές ATX 3.0 και PCIe 5.0. Ανάμεσα στις ανακοινώσεις, ήταν και εκείνη της σειράς Pure Power 12 M, η οποία αποτελεί μία περισσότερο οικονομική πρόταση σε σύγκριση με τις σειρές Dark Power ή Dark Power Pro. Η σειρά Pure Power 12 M επιδεικνύει αποδοτικότητα 80 PLUS® Gold χρησιμοποιώντας dual 12V rails και διατίθεται σε επιλογές από 550 W έως 1000 W. Στη διάθεση μας είχαμε το ισχυρότερο μοντέλο της σειράς, που απευθύνεται σε χρήστες με υψηλότερες απαιτήσεις. Το Pure Power 12 M που είναι full modular, ακολουθεί το ίδιο layout όσον αφορά τις υποδοχές για τις καλωδιώσεις με τη σειρά που αντικαθιστά (Pure Power 11 FM). Αυτή τη φορά ωστόσο, καλύπτονται οι προδιαγραφές ATX 3.0 και από τον εξοπλισμό του δεν απουσιάζει ο 12VHPWR connector που βρίσκεται σε όλες τις νέες κάρτες γραφικών GeForce RTX της NVIDIA.

Οι προδιαγραφές ATX (Advanced Technology eXtended) όπως είναι γνωστό αναπτύχθηκαν από την Intel το 1995 και μέχρι σήμερα -εκσυγχρονισμένες και ανανεωμένες- εξακολουθούν να καθορίζουν την ανάπτυξη των σημερινών μητρικών καρτών, των τροφοδοτικών και άλλων υποσυστημάτων των υπολογιστών.

image.jpeg

Με τις ανάγκες για περισσότερη ισχύ να αυξάνονται -κυρίως εξαιτίας των υπερσύγχρονων καρτών γραφικών- οι προδιαγραφές ATX 3.0 για τα τροφοδοτικά έθεσαν τις βάσεις για την καθιέρωση του 16-pin 12VHPWR connector (12-pins για την παροχή τάσης και 4-pins για sensing- ο οποίος μπορεί να προσφέρει έως και 600 W στις σύγχρονες κάρτες γραφικών, αντικαθιστώντας έως και τέσσερις 6+2 PCIe connectors. Όμως το πρότυπο ATX 3.0 μαζί με τον νέο 16-pin 12VHPWR connector έρχονται και με άλλα πλεονεκτήματα που πηγαίνουν πέρα από τα οφέλη στη διαχείριση των καλωδιώσεων.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1