H Creative Sound BlasterX AE-5 είναι μια κάρτα ήχου που συνδέεται εσωτερικά στη μητρική κάρτα του υπολογιστή σε θύρα PCI-express. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα ADC/DAC/Amp (Digital - Analog Converter) δηλαδή μετατροπέα ψηφιακού σήματος σε αναλογικό και αντίστροφα, ,με Amp (ενισχυτή).

Είναι σχεδιασμένο για να παρέχει υψηλής πιστότητας αναλογικό ήχο και δίνει έμφαση σε gaming λειτουργίες παρέχοντας επιπλέον ξεχωριστό ενισχυτή για ακουστικά και RBG LED φωτισμό τόσο πάνω στην κάρτα όσο και με επιπλέον RBG LED ταινίες για το εσωτερικό του κουτιού. Συνοδεύεται από το λογισμικό Sound Blaster Connect.

Η κάρτα έρχεται σε δύο εκδόσεις, την αρχική και την PURE, με μόνο την πρώτη να είναι διαθέσιμη μέχρι αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι το χρώμα της κάρτας εξωτερικά και ο αριθμός των συμπεριλαμβανομένων LED ταινιών. Συγκεκριμένα η Pure είναι λευκή αντί για μαύρη και έχει 4 RGB LED ταινίες αντί για μόλις 1 της στάνταρ έκδοσης. Κάθε μια από τις ταινίες αποτελείται σε μήκος από 10 leds.

H ΑΕ-5 είναι σύμφωνα με την Creative προσανατολισμένη κυρίως για gaming χρήση, με ηχεία ή ακουστικά παρέχοντας δύο ξεχωριστούς ενισχυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει περιβαλλοντικό surround ήχο 5.1 σε συμβατό σύστημα πολλαπλών ηχείων και virtual 7.1 surround σε κοινά αναλογικά ακουστικά. Από πλευράς ποιότητας δύναται να αναπαράγει χωρίς αλλοιώσεις υψηλής πιστότητας 32bit/384khz ψηφιακό ήχο σε συμβατό περιβάλλον windows 10. Επιπλέον καθώς διαθέτει ξεχωριστό ενισχυτή για τα ακουστικά, υποστηρίζει υψηλή ποιότητα και ένταση σε μεγάλο εύρος αναλογικών ακουστικών (με αντίσταση από 16Ω έως 600Ω) καθιστώντας την αξιόλογη επιλογή και για τους λάτρεις της μουσικής.

Διαβάστε ολόκληρο το review