Η σειρά XPS της Dell αποτελεί σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια.

Με προσεγμένο design, υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας, καλή σχέση τιμής/απόδοσης (αν και δε συγκαταλέγεται στις φθηνότερες λύσεις στην αγορά) και υλοποιήσεις για κάθε γούστο, ανάγκη και προϋπολογισμό, τα XPS 15 είναι σε θέση να καλύψουν πρακτικά τον καθένα.

Πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα, η Dell λάνσαρε τη φετινή υλοποίηση του φορητού του. Το XPS 15 2020 έρχεται με φρεσκαρισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και διάφορες βελτιώσεις στο σώμα του, προσφέροντας μία κορυφαία από κάθε άποψη εμπειρία χρήσης. Πώς ανταποκρίθηκε όμως στις δοκιμές μας; Πάμε να το εξετάσουμε προσεκτικά.

Με μία πρώτη ματιά σε ό,τι αφορά την εμφάνισή του, το φετινό μοντέλο δε διαφέρει σε πολλά από το περυσινό. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από διαμορφωμένο μέσω CNC αλουμίνιο, ενώ το ασημί του χρώμα, του προσδίδει μία premium αισθητική. Οι ασημί επιφάνειες μάλιστα εκτείνονται και στις πλευρικές όψεις του laptop -οι οποίες στο παρελθόν ήταν μαύρες- επιτυγχάνοντας ένα ακόμα καλύτερο -οπτικά- αποτέλεσμα. Στο κέντρο του καπακιού του, συναντάμε το λογότυπο της Dell.

Περνώντας στις θύρες του συστήματος, αυτές καταλαμβάνουν τη δεξιά και την αριστερή του πλευρά. Στα αριστερά έχουμε δύο Thunderbolt 3 με τροφοδοσία ρεύματος και DisplayPort καθώς επίσης και υποδοχή κλειδαριάς ασφαλείας. Στα δεξιά έχουμε μία USB 3.1 Type-C (επίσης με τροφοδοσία ρεύματος και DisplayPort), αναγνώστη καρτών μνήμης SD πλήρους μεγέθους και θύρα 3,5 χιλ. για ακουστικά και μικρόφωνο. Η απουσία των παλαιότερων USB Type-A γίνεται άμεσα αντιληπτή, γεγονός που υποχρεώνει τον χρήστη να στραφεί σε dongle για τη σύνδεση παλαιότερης τεχνολογίας περιφερειακών και αξεσουάρ.

Διαβάστε ολόκληρο το review