Μετά το Devolo Magic 2 Wi-Fi, η εταιρεία παρουσιάζει μια νέα κι ενδιαφέρουσα πρόταση, το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6.

Πρόκειται για ένα σύστημα powerline με τεχνολογία mesh αλλά την παράσταση «κλέβει» η υποστήριξη Wi-Fi 6, του νέου προτύπου που προσφέρει ακόμη υψηλότερες ταχύτητες για συσκευές που το υποστηρίζουν, και η αλήθεια είναι ότι άργησε.

Παράλληλα, υπόσχεται να καλύψει μεγάλες εκτάσεις οπότε μεγάλα σπίτια ή μεζονέτες θα καλυφθούν εύκολα ενώ δεν τίθεται θέμα για πιο μικρά σπίτια ή χώρους (όπως γραφεία). Όλα αυτά σε ένα πακέτο και η εγκατάστασή του πανεύκολη, κάνοντάς το ιδιαίτερα ελκυστικό για πολλούς που υποφέρουν από κακή κάλυψη Wi-Fi ή θέλουν να έχουν internet σε όλο το σπίτι χωρίς να επέμβουν στην υπάρχουσα καλωδίωση. Είναι όμως όλα τόσο εύκολα κι απλά; 

Ανοίγοντας τη συσκευασία, στο εσωτερικό του κουτιού θα βρούμε τρεις αντάπτορες, ένα καλώδιο Ethernet μήκους 1 μέτρου και το εγχειρίδιο οδηγιών, που μάλιστα διαθέτει και οδηγίες στα ελληνικά. Το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 κυκλοφορεί σε δύο πακέτα: Starter Kit και Multiroom Kit. Το πρώτο πακέτο προσφέρει έναν ενσύρματο αντάπτορα κι έναν ενσύρματο/ασύρματο, ενώ το δεύτερο πακέτο περιλαμβάνει έναν ακόμη ενσύρματο/ασύρματο αντάπτορα. Στα χέρια μας έφτασε το πακέτο Multiroom, δηλαδή με τους τρεις συνολικά αντάπτορες, και βάσει αυτών κάναμε τις δοκιμές μας. Όσοι έχετε στη διάθεσή σας κάποιο άλλο μοντέλο της σειράς, δεν θα βρείτε καμία σχεδιαστική αλλαγή. 

Ο βασικός αντάπτορας είναι μεγέθους περίπου 14 εκατοστών σε ύψος, περίπου 7 σε πλάτος και 4 σε βάθος, έχοντας ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες γωνίες. Είναι κάπως ογκώδες και εξέχει από την πρίζα στην οποία θα τοποθετηθεί, όμως αυτό είναι αναπόφευκτο για οποιοδήποτε powerline και δη ένα που διαθέτει ενσωματωμένη θηλυκή πρίζα σούκο όπως ο συγκεκριμένος. Καθώς τα powerlines πρέπει να συνδέονται σε πρίζα τοίχου κι όχι σε πολύπριζο, η ύπαρξη πρίζας επάνω στο powerline επιτρέπει τη σύνδεση πολυπρίζου επάνω σε αυτό οπότε πρακτικά δε «θυσιάζεται» η επιτοίχια πρίζα. Το μέγιστο φορτίο που υποστηρίζει η συγκεκριμένη πρίζα είναι 3600W οπότε ας υπάρχει κι αυτό κατά νου. Στο κάτω μέρος του αντάπτορα βρίσκεται μια θύρα Ethernet (Gigabit LAN), μέσω της οποίας συνδέεται ενσύρματα το modem router κι έτσι θα μπορεί να διατίθεται internet σε όλο το σπίτι μέσω της καλωδίωσης ρεύματος.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 5