Η εργονομία αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα σε ένα ποντίκι.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα άτομα που το χρησιμοποιούν για πολλές ώρες σε καθημερινή βάση (ναι, σε όλους μας είναι λίγο-πολύ απαραίτητο όμως υπάρχουν κάποιες εργασίες κατά τις οποίες το χέρι πρέπει να βρίσκεται μονίμως επάνω του), ένα ποντίκι με προσεγμένο όχι τόσο αισθητικά όσο λειτουργικά σχεδιασμό, είναι απαραίτητο. Η παρατεταμένη χρήση υπολογιστή -και κατ’ επέκταση ποντικιού- άλλωστε θεωρείται πως αυξάνει τις πιθανότητες για παθήσεις όπως σύνδρομα καρπιαίου σωλήνα και επαναληπτικής καταπόνησης (RSI).

image.jpeg.ba3500d0aa03b9367cb09154cd18ceae.jpeg

Με αυτά ως βάση έκανε την εμφάνισή του το 2017 το HandshoeMouse της Hippus. Επρόκειτο για το πρώτο ποντίκι στον κόσμο που δημιουργήθηκε κατόπιν επιστημονικής έρευνας επάνω στην ανατομία την οποία ξεκίνησε το Erasmus University Medical Center στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και συνέχισε το Hasselt University στην ομώνυμη πόλη του Βελγίου. Η λέξη handshoe σημαίνει γάντι στα Ολλανδικά και αντικατόπτριζε πλήρως τη φύση του ποντικιού καθώς αυτό προσαρμοζόταν πλήρως στο χέρι του εκάστοτε χρήστη, με τον τελευταίο να είναι σε θέση να επιλέξει το μέγεθος αλλά και τον σχεδιασμό του (για δεξιόχειρες ή για αριστερόχειρες). Έχοντας μια αγάπη για εργονομικά περιφερειακά, είχαμε προχωρήσει σε δοκιμή του συγκεκριμένου mouse, το οποίο μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Hippus ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Έχοντας συλλέξει πολύτιμα δεδομένα από τους χρήστες του HandshoeMouse, προχώρησε σε αλλαγές και βελτιώσεις στον σχεδιασμό του, το «μπόλιασε» με νέες τεχνολογίες και το λάνσαρε εκ νέου, αυτή τη φορά ως HandshoeMouse Shift. Τι το διαφορετικό έχει αυτό όμως σε σχέση με τον προκάτοχό του; Πόσο διαφορετική είναι η εμπειρία που προσφέρει συγκριτικά με τα άλλα εργονομικά ποντίκια της αγοράς και εν τέλει πόσο μας βόλεψε; Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2