Η Huawei κυκλοφορεί το Huawei MatePad 11, ένα premium tablet που στηρίζεται στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος HarmonyOS που επίσης δημιούργησε η Huawei.

Πρόκειται για μια ευέλικτη συσκευή που μπορεί να συνδυαστεί με πληκτρολόγιο/ποντίκι και γραφίδα, άρα προορίζεται τόσο για οικιακή χρήση όσο και επαγγελματική, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πρόταση πρακτικά για όλους. Όπως συνηθίζει η κινεζική εταιρεία, τα χαρακτηριστικά τού tablet εμφανίζονται εντυπωσιακά στο χαρτί όμως στην πράξη, πόσο καλά τα καταφέρνει ως σύνολο; 

Απλό και λιτό, το Huawei MatePad 11 διατίθεται σε τρία χρώματα και είναι εξίσου όμορφο σε κάθε παραλλαγή (Matte Grey, Isle Blue, Olive Green). Στην πίσω μεριά βρίσκονται δύο λογότυπα, κεντραρισμένο της Huawei και πιο κάτω από αυτό ένα “sound by Harman/Kardon”. Επάνω δεξιά στην πλάτη βρίσκεται η κάμερα, ένα λεπτό, μακρόστενο κομμάτι παράλληλο με τις μακριές πλευρές της συσκευής.

Στις δύο μεγάλες του πλευρές βρίσκονται το πλήκτρο ρύθμισης έντασης και τρία μικρόφωνα (με ένα ακόμη να κρύβεται κάτω από την κάμερα) ώστε να ανιχνεύονται και να αφαιρούνται μικροί θόρυβοι από τις κλήσεις. Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται μονάχα η θύρα εισόδου κάρτας μνήμης microSD. Οι δύο μικρότερες πλευρές φιλοξενούν αρκετά περισσότερα: για αρχή, δύο ηχεία σε έκαστη πλευρά, το πλήκτρο ενεργοποίησης στην επάνω πλευρά και μια θύρα USB-C κεντραρισμένη στην κάτω πλευρά.

Οι διαστάσεις του έχουν ως εξής: 165.3mm ύψος, 253.8mm πλάτος, 7.25mm βάθος. Το βάρος του ανέρχεται στα 485 γραμμάρια, κάτι αναμενόμενο δεδομένης της μεγάλης οθόνης 11” που βρίσκεται μπροστά. Όλο του το σώμα, με εξαίρεση την οθόνη, είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, κάτι που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως και δεν αφήνει άσχημη αίσθηση στην αφή – όμως σίγουρα, με την τιμή που έχει, θα περιμέναμε κάτι καλύτερο. Σε αυτό βοηθούν και οι στρογγυλεμένες γωνίες της συσκευής, οι οποίες την κάνουν πολύ άνετη στο χέρι είτε οριζόντια είτε κάθετα. 

Διαβάστε ολόκληρο το review