Θα περίμενε κανείς ότι όντας το φθηνότερο από τα τρία καινούρια smartphones της Apple, το iPhone 11 θα αποτελούσε και τη λιγότερο θελκτική πρόταση για τον καταναλωτή που σκέφτεται την επένδυση σε “ένα εκ των τελευταίων iPhone”.

Κι όμως, με τιμή που ξεκινά από τα 869€ για την έκδοση των 64 GB και φτάνει τα 1.059€ για εκείνη των 256 GB, το iPhone 11 καταφέρνει κάτι μοναδικό: να λανσάρεται σε χαμηλότερη τιμή απ’ ότι ο προκάτοχός του (το iPhone XR ξεκινούσε από τα 929€), να είναι φθηνότερο από κάθε άλλο καινούριο iPhone (βλ. iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max) και παράλληλα να προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης!

Η αλήθεια είναι πως η Apple δε μας έχει συνηθίσει αναπροσαρμογές προς τα κάτω των τιμών πώλησης των καινούριων της μοντέλων. Ο υγιής ανταγωνισμός των κατασκευαστών συσκευών Android όμως φαίνεται πως πίεσε την αμερικανική εταιρεία η οποία φέτος αποφάσισε να ακολουθήσει μία αρκετά πιο επιθετική –για τα δικά της δεδομένα- πολιτική σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση των νέων της smartphones. Αμέσως-αμέσως αυτό καθιστά iPhone 11 μία πιο συμφέρουσα αγορά σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό μοντέλο και μάλιστα ανεξαρτήτως τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων αφού στη χειρότερη των περιπτώσεων, ο καταναλωτής θα πάρει μία εξίσου καλή συσκευή με ακόμα λιγότερα χρήματα.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Παρά τις εξωτερικές τους ομοιότητες, iPhone 11 και iPhone XR διαφέρουν αρκετά στο εσωτερικό τους με το πρώτο να έρχεται με ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, περισσότερες λειτουργίες και βέβαια κάμερα που δικαιολογεί πέρα για πέρα την επένδυση σε αυτό, έστω κι αν οι ελλείψεις του είναι σε θέση να βάλουν αρκετούς σε σκέψεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 5