Εν μέσω πανδημίας και «work from home», η αγορά των φορητών υπολογιστών γνωρίζει άνθηση τη φετινή χρονιά, με τη Huawei να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των δικών της προτάσεων σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Το MateBook X Pro που δοκιμάζουμε αποτελεί την κορυφαία πρόταση της κινεζικής εταιρείας, ένα μοντέλο που είδαμε για πρώτη φορά στη MWC το 2018, αποτελώντας ένα από τα κορυφαία προϊόντα της έκθεσης. Η υψηλή του τιμή, απόρροια του design και των τεχνικών χαρακτηριστικών, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης σε ποιο κοινό απευθύνεται το συγκεκριμένο laptop. Αυτό είναι οι επαγγελματίες ή γενικότερα όποιος χρειάζεται να έχει επιδόσεις σε εφαρμογές γραφείου, βάζοντας σε προτεραιότητα το design και την ευκολία μεταφοράς.

Στο design, το MateBook X Pro είναι σαφώς επηρεασμένο από το MacBook Pro,  έχοντας όμως σημαντικές διαφορές. Το μεταλλικό ενιαίο σώματα και το φινίρισμα «diamond cut” στις γωνίες όπως το ονομάζει η εταιρεία, δημιουργούν ένα από τα καλύτερα pc laptop που έχουμε δει στην κατηγορία. Είναι αρκετά λεπτό -15% πιο λεπτό από ένα MacBook Pro 13-, με το βάρος του να μη ξεπερνά το 1,33 κιλά, κάνοντάς το ιδανικό στη μεταφορά. Την κατάσταση δεν την χαλάει καθόλου και ο φορτιστής του συστήματος που είναι USB-C στα 65w, με μικρό μέγεθος, λίγο μεγαλύτερο από αυτό που έχετε συνηθίσει από τα κορυφαία smartphones της Huawei. Βέβαια μιας και μιλήσαμε για φόρτιση, δεν μας άρεσε το γεγονός ότι η πλήρης διαδικασία κάνει αρκετή ώρα να ολοκληρωθεί, φτάνοντας από το 0 στο 100% σε 2.30 ώρες περίπου.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1